Menu

ΚΑΣ

Event date: 23/6/2015 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 

   Αθήνα, 19.06.2015

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 14).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων  που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Επέκταση ΤΡΑΜ στον Πειραιά», στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση αρ. 6Α, Δήμου Πειραιά, Περιφέρειας Αττικής.           
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Μήλου για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στην Αγία Κυριακή Μήλου.
  3. Έγκριση ή μη αιτημάτων προσωρινής παραχώρησης χρήσης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών α) στον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2015», β) στον Οργανισμό Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Π.Ε.) για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος», γ) στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης – Δήμου Αιγιαλείας «ΙΩΝΕΣ» για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων παραδοσιακών χορών στις 11 και 12 Αυγούστου 2015 στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Κ΄ Ποσειδώνια 2015», δ) στη Σχολή Μπαλέτου Ευγενίας Κάτσενου για την πραγματοποίηση χορευτικής παράστασης, στις 25 και 26 Ιουνίου 2015, ε) στο 9ο Γυμνάσιο Πατρών για την παρουσίαση της τραγωδίας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ», στις 27 Ιουνίου 2015 και στ) στην Εταιρεία “People Entertainment Group S.A.” για την πραγματοποίηση της παιδικής θεατρικής παράστασης «Φρουτοπία» στις 21 και 22 Ιουλίου 2015.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2015.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Κατερίνης για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου Δίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τελετή ορκωμοσίας, στις 27 Ιουνίου 2015.
  6. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δήμου Επιδαύρου σχετικά με την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου Σταδίου στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Επιδαύριος Δρόμος» στις 28 Ιουνίου 2015.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του βρεφονηπιακού σταθμού «Δον Πινέλο» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου Σταδίου στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου για την παρουσίαση θεατρικής παράστασης «Πλούτος» στο πλαίσιο μαθητικής εκδήλωσης, στις 5 Ιουλίου 2015.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της Eφορείας Αρχαιοτήτων Hρακλείου για διενέργεια επιφανειακής έρευνας, κατά το 2015, στις θέσεις Πορτί” και “Μιαμού”, Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο διετούς προγράμματος (2015-2016).
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τη συνέχιση γεωαρχαιολογικής και γεωφυσικής έρευνας, στη «Μαγούλα» Κίρρας, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Φωκίδας, κατά το έτος 2015.
  10. Έγκριση ή μη αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τη έναρξη νέας αρχαιολογικής έρευνας στη θέση «Ανάβλοχος» Βραχασίου, Π.Ε. Λασιθίου, κατά το έτος 2015, στο πλαίσιο διετούς προγράμματος (2015-2016).
  11. “Eγκριση ή μη αιτήματος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στο Δίον, Π.Ε. Πιερίας, κατά το έτος 2015, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2015-2019).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη Ειδικής Μελέτης Αποκατάστασης του Περιβάλλοντος «Ανενεργού Λατομείου Αδρανών Υλικών», σε έκταση φερόμενης ιδιοκτησίας Κοιλιακούδη – Ρούσσου Ο.Ε., στη θέση «Καμπουνερά», Επισκοπής Γωνιάς Δήμου Θήρας, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  2. Έγκριση ή μη απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς οικοπέδου φερομένης ιδιοκτησίας Βρασίδα Λεώπουλου στο Ο.Τ. 127 στην πόλη της Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη τροποποίησης της αριθμ. ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Β1/Φ47/121374/6231/ 19-12-2007 Υ.Α. σχετικά με την έγκριση ανέγερσης καταστήματος, φερομένης ιδιοκτησίας Ευσταθίας Κόντε, στην οδό Ζαμπελίου, στην Παλιά Πόλη Χανίων (εξ αναβολής).
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας με την επωνυμία «VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ» σχετικά με την υφιστάμενη εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με την κωδική ονομασία «1106 015- Ναύπακτος Κέντρο», επί του κτηρίου στην οδό Μακρυγιάννη 2, Δήμου Ναυπακτίας, Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της Πλατείας του Προμαχώνα Αγίου Ανδρέα στο Φρούριο Παλαμηδίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία στο πλαίσιο του 24ου Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου, στις 28 Ιουνίου 2015.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ωδείου Πύλου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Κάστρου Πύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μαθητικές συναυλίες, στις 1 και 2 Ιουλίου 2015.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εταιρείας «SEVEN Festival» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης χώρου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναυλίες στις 1, 7 και 17 Ιουλίου, και στις 1, 13 και 18 Αυγούστου 2015.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Ιωαννιτών για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης υπαίθριου χώρου στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, κατά το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου 2015.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Λέσβου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης α) της Δυτικής Τάφρου του Κάστρου Μυτιλήνης και β) του θεάτρου του Φρουρίου Μολύβου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2015».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια-Καπελώνη

 

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για την ανανέωση μακροχρόνιου δανεισμού αρχαίου ειδωλίου τύπου «Κίλια» κατοχής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.
  2. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για την εκτίμηση τμήματος μαρμάρινου τραπεζοφόρου, το οποίο παρέδωσε ο Πάλλας Δημήτριος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.
  3. Έγκριση ή μη αποδοχής δωρεάν παραχώρησης χρήσης από το Δήμο Αμυνταίου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, για αποθήκευση αρχαιολογικού υλικού, του κτηρίου του πρώην τυροκομείου της Τ.Κ. Βαλτονέρων, Δήμου Αμυνταίου Π.Ε Φλώρινας.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Πολιτισμού και Πράσινου Τουρισμού «ORFEUS» και του Κινεζικού Καναλιού «CCTV6» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ, εντός μηνός Ιουνίου 2015.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της «Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών» του Δήμου Αθηναίων για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Αθηνών και Ανατολικής Αττικής καθώς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο ταινίας πολιτιστικού περιεχομένου με τίτλο «Athens Destination Specialist Program (ADSP)»,  στις 24 Ιουνίου 2015.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη τροποποιημένης αρχιτεκτονικής μελέτης «Συντήρηση-Αποκατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα στη Σπάρτη», Π.Ε. Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  2. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του  Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Μακρυχώρι, Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Π.Ε. Ευβοίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  3. Έγκριση ή μη μελέτης για την εκτέλεση σωστικών εργασιών στον Μιναρέ της Βαλιδέ Σουλτάνας στην Παλαιά Πόλη Ρεθύμνου, Π.Ε. Ρεθύμνου, Περιφέρειας Κρήτης .

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ιωάννη Λυριτζή, διευθυντή του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας και Καθηγητή Αρχαιομετρίας – Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ε.Α.Π.Α.) για υλοποίηση του προγράμματος DELPHI4DELPHI (Digital Enterprise & Laboratory Practice of Heritage Initiative For DELPHI) με αντικείμενο την ψηφιακή αποτύπωση του ιερού των Δελφών (Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο) και το Κάστρο της Άμφισσας, καθώς και την ολογραμματική απεικόνισή τους σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας (Ε.Α.Φ.), τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Γ.Α.Σ.) και τα Πανεπιστήμια α) Coastal Carolina University, β) California University San Diego και γ) Duke University USA, καθώς και με Έλληνες επιστήμονες που ανήκουν στην επιστημονική ομάδα του Ε.Α.Π.Α.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για χορήγηση άδειας ανάρτησης στο διαδίκτυο φωτογραφιών τριών (3) εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος των Alessandro Greco, Γεωργίας Φλούδα και Giuseppe Salemi για τη χορήγηση άδειας χρήσης στο διαδίκτυο τρισδιάστατων ψηφιακών μοντέλων και δισδιάστατων φωτογραφιών που απεικονίζουν κινητά μνημεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Ελένη Ζώση.

 

 

   Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Αν. Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ

 

 

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

και Συμβουλίου Μουσείων

Χαρίκλεια Λαναρά

Print
931

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
151617
17/4/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.15, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 15).

Read more
18192021
2223
23/4/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.16, Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 16).

Read more
2425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset