Menu

ΚΑΣ

Event date: 30/6/2015 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

Αθήνα, 26.06.2015

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 15).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτριες: Έλενα Κουντούρη-Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της Λυδίας Βενιέρη για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου Δήλου στις 6 Ιουλίου 2015 και του αιθρίου στο αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής δράσης «ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΠΙΕΝΝΑΛΕ 2015», κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2015.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Αρταίων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του θεάτρου του Κάστρου της Άρτας και του αύλειου χώρου του Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις κατά το θέρος 2015.

  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου της Βερσιάδας Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία και προβολή ταινίας, στις 3 και 4 Ιουλίου 2015.

  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Χαμόγελου του Παιδιού για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου της Δυτικής Τάφρου των Ενετικών Οχυρώσεων των Χανίων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση του πρώτου κινητού εργαστηρίου ενημέρωσης και εκπαίδευσης με την επωνυμία «Οδυσσέας», από τις 16 έως 22 Ιουλίου 2015. 

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Θιάσου «Σκιές και Γέλια» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου προκειμένου να πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη, στις 5 Ιουλίου 2015.

  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του θιάσου “Μαγικές Σβούρες” για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου προκειμένου να πραγματοποιηθεί παιδική θεατρική παράσταση, στις 10 Ιουλίου 2015.

  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση, στις 18 Ιουλίου 2015.

  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Χορευτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Μονεμβασίας «Ρίζες», για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του ναού του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Πόλη Μονεμβασίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής με έργα του ζωγράφου Γιαν Γκρόνεμπεργκ, κατά το χρονικό διάστημα από 25 Ιουλίου ως 1 Αυγούστου 2015.

  8. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αχαράβης “Η Πρόοδος” για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου της Βερσιάδας στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία, στις 21 και 22 Ιουλίου 2015.

  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Σάντρας Βούλγαρη για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της αίθουσας Α1-Α2 στο κάστρο Χλεμούτσι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί χορευτικό δρώμενο, κατά το θέρος 2015. 

  10. Έγκριση ή μη αιτήματος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή της καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους αποφοίτους, στις 23 Ιουλίου 2015. 

  11. Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του τεμένους Σουλεϊμανιέ στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, για την τέλεση των θρησκευτικών εορτών Ραμαζάν Μπαϊράμ και Κουρμπάν Μπαϊράμ κατά τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο 2015. 

  12. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εταιρείας «Εργοπαραγωγική Διαχειριστική ΕΠΕ» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου της Βερσιάδας στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας προκειμένου να πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες, στις 8 και 20 Αυγούστου 2015.

  13. Έγκριση ή μη αιτήματος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου »ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του «Μπούρτζι» Καρύστου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εικαστικές εκθέσεις, κατά το θέρος 2015. 

  14. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Εταιρείας «Aperghi Travel» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου της Βερσιάδας στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής σε εργαζομένους της φαρμακευτικής εταιρείας CHIESI, την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη χορήγηση αδείας βιντεοσκόπησης σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία αρμοδιότητας ΕΦΑ Αθηνών και Κορινθίας, στο πλαίσιο του έργου «Ανοικτά Ακαδημαϊκά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών».
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και Πρέβεζας, στο πλαίσιο παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού πολιτιστικού-ενημερωτικού περιεχομένου. 

  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «Zondervan Book Publishers» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Αθηνών και Κορινθίας, από 5 έως 7 Ιουλίου 2015. 

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «Luria Media LTD» Αγγλίας, για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης με σκοπό την παραγωγή δραματοποιημένου ντοκυμαντέρ με τίτλο «Back to Berlin», στις 6 και 7 Ιουλίου 2015.

  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της βρετανικής εταιρείας παραγωγής EF Education First για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Αθηνών και Φωκίδας, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας ενημερωτικού-ταξιδιωτικού περιεχομένου, κατά το διάστημα από 7 έως 9 Ιουλίου 2015. 

  6. Έγκριση ή μη συγκρότησης Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας ενός αρχαίου αντικειμένου που δήλωσε ο Νικόλαος Τογανίδης, προκειμένου να περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

  7. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για την εκτίμηση ενός χάλκινου αντίβαρου καμπανού σε μορφή γυναικείας προτομής και μίας ξύλινης τροχαλίας τα οποία παρέδωσε ο Διβριώτης Ιωάννης στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. 

  8. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για την εκτίμηση εκατόν τριάντα δύο αρχαίων αντικειμένων τα οποία παρέδωσε ο Σταυλάς Ιωάννης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. 

  9. Έγκριση ή μη καταβολής αποζημίωσης στον Οικονόμου Θεόδωρο του Νικολάου για πέντε αρχαία νομίσματα, προκειμένου να περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο για τον εμπλουτισμό των Συλλογών του Επιγραφικού – Νομισματικού Μουσείου, κατόπιν εκτίμησης επιτροπής. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου 

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ian Swindale, για τη χορήγηση άδειας χρήσης ψηφιακών απεικονίσεων από αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων της Κρήτης στο διαδίκτυο.

  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Jannie Holmegaard, υπεύθυνης θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των εκδόσεων Danish Systime Publishing, για χορήγηση άδειας χρήσης ψηφιακής απεικόνισης ζεύγους λίθινων αλτήρων από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο διαδίκτυο.

  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της Christina Reggioli, εκπροσώπου των εκδόσεων Ufficio Iconografico, Giunti Editore Spa, της Ιταλίας για χορήγηση άδειας χρήσης ψηφιακών απεικονίσεων επτά αρχαίων αντικειμένων από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο διαδίκτυο.

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Virginie Fabre, για χορήγηση άδειας χρήσης ψηφιακών απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδικτυακό κόμβο του Μουσείου του Λούβρου.

  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του αναπλ. Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Δημητρίου Δαμάσκου για χορήγηση αδείας χρήσης απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. 

  6. Έγκριση ή μη αιτήματος της Νia Burrell για χορήγηση άδειας χρήσης εικόνας αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

  7. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ορνιθολογικής Εταιρίας, δια της Αικατερίνης Γιοσμά, για τη χορήγηση άδειας χρήσης εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, σε ηλεκτρονικό διαδικτυακό παιχνίδι μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Involen.

  8. Έγκριση ή μη αιτήματος του περιοδικού «LIFO» και της εκδοτικής εταιρείας «ΔΥΟ ΔΕΚΑ Α.Ε» για χρήση και δημοσίευση στην ιστοσελίδα www.lifo.gr των φωτογραφιών δέκα εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σαλαμίνας.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Έφη Μεραμβελιωτάκη.

                                                   Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Αν. Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

και Συμβουλίου Μουσείων

Χαρίκλεια Λαναρά

Print
785

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
151617
17/4/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.15, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 15).

Read more
18192021
2223
23/4/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.16, Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 16).

Read more
2425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset