Menu

ΚΑΣ

Event date: 29/6/2021 2:00 μμ - 11:30 μμ Export event

ΟΡΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αρ. 26, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 και ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη από το αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351

 

ΟΡΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2021

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 και ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 26).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

1. Επανεξέταση της με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/244713/18.06.2021 Απόφασης ως προς τον όρο Β’, με την οποία απορρίφθηκε η παρουσίαση του εικαστικού έργου - εγκατάστασης Ιεροί Λόγοι/Covid-19 στο θέατρο της αρχαίας πόλης Επιδαύρου.

2. Έγκριση ή μη συμπληρωματικού αιτήματος σκηνικών της παράστασης Οιδίποδας του εγκεκριμένου προγράμματος του Φεστιβάλ Επιδαύρου στο αρχαίο θέατρο του Ιερού του Ασκληπιού.

3. Έγκριση ή μη τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων στην Ακρόπολη και στις κλιτύες, στο ναό του Ηφαίστου και στο μνημείο του Φιλοπάππου.

4. Έγκριση ή μη μελέτης με τίτλο: «Αγροτική Οδοποιϊα Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας», Π.Ε. Ηλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

5. Έγκριση ή μη μελέτης με τίτλο: «Συνδέσεις Ε.Ο.  (Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας) με Τ.Κ. Πελοπίου, Τ.Κ. Πλατάνου και Φλόκα, με Τ.Κ. Ολυμπίας», Π.Ε. Ηλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

6. Έγκριση ή μη μελέτης: α) τροποποίησης των όψεων, β) εσωτερικών διαρρυθμίσεων, γ) αλλαγής χρήσης από γραφεία και κατάστημα σε ξενοδοχείο με ΚΥΕ στο ισόγειο, σε ακίνητο φερομένης ιδιοκτησίας «DSY3 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», επί της Λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού 56 (Ο.Τ. 55038), στην περιοχή του Κουκακίου, Δήμου Αθηναίων.

7. Έγκριση ή μη αιτήματος της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2021.

8. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας για έναρξη ανασκαφικής, γεωφυσικής και επιφανειακής έρευνας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας κατά το 2021, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2021-2025).

9. Έγκριση ή μη αιτήματος της ΕΦΑ Γρεβενών για έναρξη αρχαιολογικής έρευνας (επιφανειακή, ανασκαφική, πυρηνοληψίες) με τίτλο «Αρχαιολογικό Πρόγραμμα Γρεβενών», σε περιοχές των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης, Π.Ε. Γρεβενών στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2021-2025).

10. Έγκριση ή μη αιτήματος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου για διενέργεια προγράμματος μονοετούς διάρκειας κατά το 2021, με τίτλο «Γεωαρχαιολογικές και γεωμορφολογικές έρευνες στη λίμνη της Ολυμπίας», σε συνεργασία με την ΕΦΑ Ηλείας.

11. Έγκριση ή μη αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για προσθήκη γεωφυσικής έρευνας, κατά το έτος 2021, στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος (2017-2021) της αρχαιολογικής έρευνας στον υποθαλάσσιο και παράκτιο χώρο πέριξ των νήσων Δήλου και Ρήνειας, Π.Ε. Μυκόνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

12. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για έναρξη νέου τριετούς (2021-2023) αρχαιολογικού προγράμματος με τίτλο «Αρχιτεκτονική αποτύπωση και αρχαιολογική τεκμηρίωση γνωστών ιστάμενων κτηρίων και θέσεων της μινωικής εποχής στις ορεινές περιοχές των κοινοτήτων Καλαμαύκα, Κρούστας και Κριτσά Λασιθίου».

13. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για διενέργεια μονοετούς προγράμματος καθαρισμών και μικρών ανασκαφικών τομών κατά το 2021 στην αρχαία Αγορά του Άργους.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη - Ι. Παπαγεωργίου

14. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων», στη θέση Κοντομύτα, Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Π.Ε. Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης.

15. Έγκριση ή μη τροποποίησης της χάραξης στο τμήμα της οδικής σύνδεσης του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ, Χ.Θ. 2+740.65 έως Χ.Θ. 7+360.87 του έργου «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων», Π.Ε. Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης.

16. Έγκριση ή μη του ΥΠΠΟΑ για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 αυθαιρεσιών σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (β΄ όροφος, διαμέρισμα Β5), φερομένης ιδιοκτησίας Ιωάννη Πηγή, επί της οδού Δαίρπφελντ 14, στην πόλη της Κέρκυρας.

17. Έγκριση ή μη αιτήματος της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών για τη χορήγηση άδειας ανασκαφικού προγράμματος στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας στο πλαίσιο νέου πενταετούς (2021-2025) προγραμματισμού.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ι. Παπαγεωργίου

18. Έγκριση ή μη τροποποιημένης μελέτης για την αναθεώρηση άδειας δόμησης ξενοδοχείου φερόμενης ιδιοκτησίας «ΑΙΘΩΝ Α.Ε.» στον Μύτικα Αλυζίας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

19. Έγκριση ή μη του ΥΠΠΟΑ για την υπαγωγή στο Ν. 4495/2017 κτισμάτων εντός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρνάκοβας, Δήμου Δωρίδας, Π.Ε. Φωκίδας και για την προσθήκη καθ΄ ύψος χώρου πολλαπλών χρήσεων σε κτίριο της Μονής.

20. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για πενταετή παράταση (2021-2025) της αρχαιολογικής έρευνας στη θέση «Κάλε», Δήμου Αμυνταίου, σε συνεργασία με την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και για τη διενέργεια της ανασκαφικής έρευνας κατά το 2021.

21. Έγκριση ή μη αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, για την έναρξη νέου πενταετούς ανασκαφικού προγράμματος της συστηματικής ανασκαφής της πρωτοβυζαντινής έπαυλης Θάσου (DOMUS 5) για το διάστημα 2021-2025, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Καβάλας, και για τη διενέργεια των ερευνητικών εργασιών για το έτος 2021, υπό την διεύθυνση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας Σταυρούλας Δαδάκη.

22. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για πενταετή παράταση (2021-2025) της ανασκαφικής έρευνας στη Βασιλική Β της Νικόπολης και για τη διενέργεια της ανασκαφικής έρευνας κατά το 2021.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτριες: Ι. Παπαγεωργίου - Μ. Μερτζάνη

23. Έγκριση ή μη: α) μελέτης απόσπασης και επανατοποθέτησης του μετώπου της βόρειας κιονοστοιχίας και του δυτικού τόξου του τρούλου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Συκούση στην νήσο Χίο και β) μελέτης απόσπασης και επανατοποθέτησης του νότιου τμήματος του τέμπλου του βόρειου κλίτους του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Συκούση στη νήσο Χίο, Π.Ε. Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγητές: Ι. Παπαγεωργίου - Θ. Βλαχούλης

24. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης και επανάχρησης ως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ακινήτου επί της οδού Γερασίμου Ασπιώτη 3 στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας φερόμενης ιδιοκτησίας της «Ανώνυμης Εταιρείας Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων - Ακρωτήρι Μπίτς Παλαιοκαστρίτσης Α.Ε.». 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

25. Έγκριση ή μη  μελέτης αποκατάστασης-στερέωσης στο πλαίσιο βελτίωσης της φέρουσας ικανότητας στο εσωτερικό του ισογείου και του Α’ ορόφου κτηρίου φερομένης ιδιοκτησίας Sami Basaran, επί της οδού Αρσενίου 27, στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Α. Λαζαρίδου

26. Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου - Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για διοργάνωση περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Η Ζάκυνθος από την Γαλλική στην Ελληνική Επανάσταση», από 10-07-2021 έως και 30-10-2021 σε χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Ζακύνθου.

27. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών για την παρουσίαση έκθεσης γλυπτών της εικαστικού Αφροδίτης Λίτη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης, για το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου έως 10 Οκτωβρίου 2021.

28. Έγκριση ή μη: α) μακροχρόνιου δανεισμού αρχαίου αγγείου με αρ. ευρ. Α 2182 αρμοδιότητας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο Archäologisches Museum του Πανεπιστημίου του Münster και β) συγκρότησης εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας του έργου.

29. Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ. αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323/27.6.2019 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων - Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου» (Β΄ 2666), όπως ισχύει, ως προς το άρθρο 3, παρ. 2.

30. Έγκριση ή μη τροποποίησης της αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/126463/28.12.2011 (ΦΕΚ Β΄ 3046/30.12.2011) κοινής υπουργικής απόφασης «Τέλη φωτογράφησης και χρήσης οπτικοακουστικών έργων και απεικονίσεων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων, μουσειακών εκθέσεων και συλλογών. Τέλη πραγματοποίησης εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και ακίνητα μνημεία».

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

31. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κατασχεθέντων από την οικία αποθανόντων Ι. και Μ. Π., επί της οδού Θράκης 17, στη Δράμα, ΠΕ Δράμας.

32. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίου αντικειμένου, κατασχεθέντος εις χείρας Ε.Α. του Κ., στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, ΠΕ Θεσσαλονίκης.

33. Συγκρότηση ή μη τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας δύο (2) αρχαίων αντικειμένων, κατασχεθέντων εις χείρας Α. G. του Q. στην Κόρινθο, Δήμου Κορινθίων, ΠΕ Κορινθίας.

34. Σύσταση ή μη τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής ενός (1) πήλινου ειδωλίου εις χείρας Ι. Γ. του Χ. επί του 1ου χλμ. Χαλκίδας-Λεπούρων της ΠΕ Ευβοίας.

45. Συγκρότηση ή μη τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κατασχεθέντων εις χείρας Σ. Χ. του Ι. στην Πόθια Καλύμνου, Π.Ε. Καλύμνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη

36. Έγκριση ή μη της «Μελέτης συντήρησης ανασκαφικού υφασμάτινου συνόλου από τους Τράχωνες Αττικής», Περιφέρειας Αττικής.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Κ.Α.Σ. - Σ.Μ.

Γραμματέας του Συμβουλίου: Έφη Μεραμβελιωτάκη

 

 

Ο Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

                                                                                                                                            Γεώργιος Διδασκάλου

Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α.

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

                                                                                                                                                     Η Προϊσταμένη

του Αυτοτελούς Τμήματος

Γραμματείας Κ.Α.Σ. - Σ.Μ.

                                                                                                                                                    Χαρίκλεια Λαναρά

Π.Ε. Αρχαιολόγων

 

 

 

                                                     

Print
706

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
151617
17/4/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.15, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 15).

Read more
18192021
22232425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset