Menu

ΚΑΣ

Event date: 30/8/2016 1:00 μμ Export event

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ – Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

Αθήνα, 29.08.2016

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 30).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΡΕΝΟ» για χορήγηση αδείας λειτουργίας δύο νέων ειδικών διαδρομών των τουριστικών τρένων στο κέντρο των Αθηνών. 

  2. Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ ΔΙΠΚΑ/ ΤΠΚΑΧΜΑΕ/ Φ56/ 161799/ 97739/ 6591/ 1790/ 13-7-2016 Υ.Α. σχετικά με την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού σε καλλιτεχνικούς φορείς, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κατά τη φθινοπωρινή περίοδο του έτους 2016.

  3. Έγκριση ή μη αιτημάτων από α) την Εταιρεία Παραγωγής «Point Blank» και β) την Εταιρεία «FS Παραγωγή Δημοσίων Θεαμάτων Ε.Ε.» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 9 και 13 Σεπτεμβρίου 2016.

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης των αρχαίων θεάτρων Άργους και πόλεως Επιδαύρου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2016.

  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ραδιοφωνικού Τηλεοπτικού Σταθμού Deutsche Welle για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Μήλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία της χορωδίας της Deutsche Welle, στις 2 Οκτωβρίου 2016.

  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Πικ νικ Urban Festival”, από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2016.

  7. Έγκριση ή μη απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς τμήματος ακινήτου, φερομένης ιδιοκτησίας Αλέξανδρου και Χρυσούλας Παπαδάκη, επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βαρδαντώνη (Ο.Τ. 85) στη θέση “Καστέλι”, Δήμου Κισάμου, Π.Ε. Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης.

  8. Έγκριση ή μη μερικής τροποποίησης της υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΑΠΚ/ ΔΙΠΚΑ/ ΤΑΧ/ Φ11/ 268758/157052/17017/6528/20-10-2014 Υ.Α., περί «Συγκρότησης Επιτροπής μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διενέργεια αυτοψίας σχετικά με τον καθορισμό ορίων των Ζωνών Προστασίας Α΄ και Β΄ του ενιαίου (χερσαίου και ενάλιου) αρχαιολογικού χώρου Λευκαντίου, Π.Ε. Ευβοίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». 

  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς για διενέργεια γεωφυσικής έρευνας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών – Ίδρυμα Τεχνολογία και Έρευνας, σε αρχαιολογική θέση στην περιοχή Ειδομένης, Δήμου Παιονίας, ΠΕ Κιλκίς, κατά το 2016. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη

  1. Διατύπωση ή μη σύμφωνης γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση από το Δήμο Φαρσάλων του έργου με τίτλο «Στερέωση και αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου στα Φάρσαλα», Δήμου Φαρσάλων, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

  2. Διατύπωση ή μη σύμφωνης γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση από το Δήμο Κυθήρων του έργου με τίτλο «Επισκευή και αλλαγή χρήσης Παλαιού Σχολείου Αγγλοκρατίας σε αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων», για το έτος 2016.

  3. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης παλαιού ισογείου κτίσματος με σοφίτα και μετατροπής του σε διώροφη οικία επί της οδού Γιάννη Δραγωνέτη και ανώνυμης παρόδου Προσαλέντου (Ο.Τ. 114) περιοχής “Σπηλιά” στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, Δήμου Κέρκυρας. 

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του ιδρύματος Κερκυραϊκής Κληρονομιάς για τοποθέτηση αναμνηστικού ενεπίγραφου οβελίσκου στον Προμαχώνα Σκάρπωνα του Νέου Φρουρίου Κέρκυρας, στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας. 

  5. Έγκριση ή μη μελέτης “Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής”, Δήμου Κομοτηνής, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  6. Έγκριση ή μη μελέτης τροποποίησης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το λιμένα Ηρακλείου, σχετικά με την αδειοδότηση λειτουργίας υδατοδρομίου.

  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Ρόδου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου και του περιβάλλοντος χώρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση του 2ου TEDxRhodes, από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2016.

  8. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Νότη Μαυρουδή και Νένα Βενετσάνου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016.

  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφέρειας Αττικής για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του προαύλειου χώρου της Ι. Μ. Δαφνίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση, στις 9 Σεπτεμβρίου 2016.

  10. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία »Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων του φρουρίου «Καράμπαμπα» στη Χαλκίδα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016.

  11. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Δελφών για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου Άμφισσας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 3, 4, 10, 11, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2016.

  12. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας “CHARITOS TOURIST” για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία στις 19 Σεπτεμβρίου 2016. 

  13. Έγκριση ή μη αιτήματος της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, από 8 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016. 

  14. Έγκριση ή μη αιτήματος για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του ναού του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Πόλη Μονεμβασίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής της κ. Άννας Δρίβα, με τίτλο «Ο Γυρισμός», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασιάς, κατά το διάστημα από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ–ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Σ. Χούλια – Καπελώνη – Θ. Βλαχούλης

  1. Διόρθωση Γνωμοδότησης του θέματος 22 στην Πράξη αρ. 29/02-08-2016 του Κ.Α.Σ. με θέμα «Έγκριση ή μη α) αρχιτεκτονικής μελέτης β) μελέτης συντήρησης του έργου “Ολοκληρωμένες δράσεις ανάδειξης και προσβασιμότητας του Βυζαντινού Κάστρου Κομοτηνής”, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

  2. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης όψεων και εσωτερικής διαμόρφωσης σε χώρο συνάθροισης κοινού, ψυχαγωγίας και εστίασης, για την εγκατάσταση του Καζίνο Κέρκυρας, κτηρίου επί των οδών Καποδιστρίου 10, Σουλίου και Άγγελου Γιαλλινά στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, φερομένης συνιδιοκτησίας Κωνσταντίνου, Γεωργίου και Ασπασίας Παλατιανού (εξ αναβολής). 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη 

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας “Φ. Σπυρόγλου-Ε. Τριβήλος & ΣΙΑ Ε.Ε.” για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στη Νέα Μονή Χίου, αρμοδιότητας ΕΦΑ Χίου, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φωτεινά Μονοπάτια», κατά το χρονικό διάστημα από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2016.

  2. Έγκριση ή μη αιτημάτων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση α) για τη χορήγηση αδείας χρήσης φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου, αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, σε ηλεκτρονική έκδοση (e-book) και β) για την ανανέωση της αδείας χρήσης φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου, αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ, για το  σύνολο των ψηφιακών τόμων της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων».

  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πανεπιστημίου Loyola του Σικάγο των ΗΠΑ για την παράταση του μακροχρόνιου δανεισμού σαράντα (40) οστράκων της συλλογής του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς προερχομένων από τις ανασκαφές της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της βρετανικής εταιρείας παραγωγής “LEE MORRIS, SID GENTLEFILMS (THE DURRELS) L.T.D.” για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας ΕΦΑ Κέρκυρας και στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, στο πλαίσιο παραγωγής τηλεοπτικής σειράς με τίτλο “THE DURRELS”, κατά τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο 2016. 

  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής “I. Βασιλειάδης & Συνεργάτες Ε.Ε.” για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας ΕΦΑ Zακύνθου και Κέρκυρας, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα σύνορα της Ελλάδας», κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 17 Σεπτεμβρίου 2016.

  6. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «FROG ON THE ROAD» για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης στη Νέα Μονή Χίου αρμοδιότητας της ΕΦΑ Χίου, στο πλαίσιο παραγωγής ενός επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ελλάδα από το Α ως το Ω»

  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του σκηνοθέτη Α. Κακαβά για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας ΕΦΑ Τρικάλων, Μαγνησίας, Καβάλας, Πόλης Θεσσαλονίκης, Δωδεκανήσου και Κέρκυρας στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μνήμες Χαράς». 

  8. Έγκριση ή μη αιτήματος του καθηγητή Dusan Sidjanski για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αρμοδιότητας ΕΦΑ Αθηνών, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2016. 

  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «Uptick Multimedia», για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία αρμοδιότητας της ΕΦΑ Σάμου και Ικαρίας, στο πλαίσιο παραγωγής βίντεο, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016. 

  10. Έγκριση ή μη αποδοχής παραχώρησης χρήσης ακινήτου του Δήμου Χάλκης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

  11. Έγκριση ή μη: παρουσίασης της περιοδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Ευθραυστότητα (Fragility)» με έργα του εικαστικού Γ. Τσεριώνη στους χώρους της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, κατά το χρονικό διάστημα από 9 Σεπτεμβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2016.

  12. Έγκριση ή μη αιτήματος της ΕΦΑ Λάρισας για το μακροχρόνιο δανεισμό χάλκινου καμπανού από ανασκαφή παλαιοχριστιανικής αγροικίας στη θέση «Καζανάκι» Βόλου, με σκοπό την ενσωμάτωσή του στη μόνιμη έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

  13.  Έγκριση ή μη παρουσίασης της περιοδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη» στους χώρους του αιθρίου και της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κολώνας στην Αίγινα, κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Αίτηση θεραπείας του Άγγελου Παπαδημητρίου κατά της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟ/ ΓΔΑΠΚ/ ΔΜΕΕΠ/ Γ2/ Φ24/44492/488/07-05-2010 Υ.Α. σχετικά με τη μη αναγνώρισή του ως συλλέκτη. 

  2. Συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κατασχεθέντων εις χείρας Πέτρου Μαλλιάρα του Κωνσταντίνου.

  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του 8ου Γυμνασίου Πειραιά για τη χορήγηση άδειας χρήσης οπτικοακουστικού υλικού με απεικονίσεις αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Δήμητρα Σταματελοπούλου.

Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού

Συμβουλίου και Συμβουλίου Μουσείων

Xαρίκλεια Λαναρά

ΠΕ Αρχαιολόγων

Print
821

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset