Menu

ΚΑΣ

Event date: 23/6/2020 2:00 μμ - 11:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη, από το αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351

 

 

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2020

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 24).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. σχετικά με: α) την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης-βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών και β) την προσθήκη υποδομών στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του covid-19, για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το έτος 2020.
  2. Ιεραρχική Προσφυγή των Ε. Παπαδοπούλου και Α. Χάρτμαν κατά της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΑ /ΓΔΑΠΚ /ΕΦΑΚΥΚ /ΤΠΚΑΜ /696022 /495976 /17539 /6117/10-02-2020 Απόφασης της ΕΦΑ Κυκλάδων.​
  3. Αίτηση θεραπείας της εταιρείας «ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.» κατά της με αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/346399/247210/7245/2840/20.08.2019 Υπουργικής Απόφασης, σχετικά με την απάλειψη του όρου (1) της Υ.Α. περί  χορήγησης άδειας χωροθέτησης Μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης σε μισθωμένα αγροτεμάχια στην εκτός σχεδίου κτηματική περιοχή Περιβλέπτου της Δ.Ε. Φερών, Δήμου Ρήγα Φεραίου, Π.Ε. Μαγνησίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  4. Αίτηση θεραπείας της εταιρείας «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.» κατά της με αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/346404/247214/7246/2841/10.08.2019 Υπουργικής Απόφασης, σχετικά με την απάλειψη του όρου (1) της Υ.Α. περί χορήγησης άδειας χωροθέτησης Μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης σε μισθωμένα αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 101.320,00 τ.μ. στην εκτός σχεδίου κτηματική περιοχή Περιβλέπτου της Δ.Ε. Φερών, Δήμου Ρήγα Φεραίου, Π.Ε. Μαγνησίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  5. Έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου φερόμενης ιδιοκτησίας της «Ανωνύμου Τουριστικής Εταιρείας ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», στη θέση «Βαγί» της χερσονήσου «Σπιναλόγκας» ή «Νησί», στην περιοχή Ελούντας, Π.Ε. Λασιθίου, στο πλαίσιο συμμόρφωσης της Διοίκησης προς την υπ' αριθ. 2310/2016 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  6. Έγκριση ή μη διατήρησης των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν εντός των ακινήτων Α2 και Γ6 φερόμενης ιδιοκτησίας Μαρίας-Μιλένας Παππά στη θέση «Καλησκιά» Κέας, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ι.ΕΝ.Α.Ε. για πενταετή παράταση (2020-2024) της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στη νησίδα Μόδι, στη ΝΑ ακτογραμμή του Πόρου και σε νησίδες στα ΝΑ του Αργολικού Κόλπου.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της ΕΦΑ Σερρών για συνέχιση του πενταετούς (2019-2023) αρχαιολογικού προγράμματος ανασκαφικής και γεωφυσικής έρευνας στην ακρόπολη της Αμφίπολης Σερρών σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
  9. Έγκριση ή μη του αιτήματος των ΕΦΑ Έβρου και Ροδόπης για την έναρξη της αρχαιολογικής έρευνας με τίτλο «Περαία Σαμοθράκης» στις Π.Ε. Ροδόπης και Έβρου στο πλαίσιο πενταετούς προγραμματισμού (2020-2024).
  10. Έγκριση ή μη αποδοχής χορηγίας του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προς την ΕΦΑ Πόλης Αθηνών για τη μελέτη, συντήρηση και αποκατάσταση των κατασκευών προστασίας των αρχαιοτήτων της ανασκαφής στη θέση “Πέρα Γαληνοί” Π.Ε. Ρεθύμνου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη- Ι. Παπαγεωργίου

  1. Διατύπωση σύμφωνης ή μη γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 διαμερίσματος β΄ ορόφου πολυκατοικίας φερομένης ιδιοκτησίας Σπυρίδωνα Λαμπίρη, επί της οδού Αθηναγόρα Καββάδα, περιοχή Ανεμόμυλος στη Χερσόνησο του Κανονίου, εντός της πόλης της Κέρκυρας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη-Α. Λαζαρίδου

  1. Έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου (Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας) με στοιχεία Ο.Τ. 363, φερόμενης ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μεταξύ των οδών Κανελλοπούλου, Σαλαμίνος και Δραγούμη του Δήμου Ελευσίνας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ -ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη- Μ. Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη της «Μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης των ευρημάτων του Ταφικού Τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας Ζώνης, Ν. Έβρου», Π.Ε. Έβρου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ι. Παπαγεωργίου

  1. Διατύπωση σύμφωνης ή μη γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση προτεινόμενου έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 11 του Ν. 4355/2015 (ΦΕΚ 178/Α΄/18-12-2015), με φορέα υλοποίησης την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης και τίτλο «Συντήρηση - αποκατάσταση Ηγουμενείου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη».​
  2. Έγκριση ή μη πρότασης του Δήμου Ηρακλείου για την προσωρινή μετατόπιση γηπέδων αντισφαίρισης από το χώρο της τάφρου Sabbionara-Bembo - Αγ. Φραγκίσκου των ενετικών τειχών Ηρακλείου​.
  3. Έγκριση ή μη της μελέτης: «Προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος σε ισόγειο κτίσμα με κατεδάφιση ενός τμήματός του», σε οικόπεδο φερ. ιδιοκτησίας κ. Γ. Παπαδημητρίου, Ο.Τ.Γ83, Τ.Κ. Καστρακίου, Δήμου Μετεώρων, Π.Ε. Τρικάλων.
  4. Διατύπωση σύμφωνης ή μη γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4495/2017 ισόγειας οικοδομής (καταστήματος) με υπόγειο και προσθήκης καθ’ ύψος ορόφου με χρήση ενοικιαζόμενων δωματίων, σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας Δ. Πολύζου, στην Καλαμπάκα, Δήμου Μετεώρων, Π.Ε. Τρικάλων.
  5. Διατύπωση σύμφωνης ή μη γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 δώματος φερόμενης ιδιοκτησίας Ελ. Ζουπάνου, σε πολυκατοικία επί της οδού Αρμένη Βράιλα 7 στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας.
  6. Έγκριση ή μη απαλλοτρίωσης τμήματος αγροτεμαχίου φερόμενης ιδιοκτησίας Βασιλείου Σαββίδη και τμήματος αγροτεμαχίου φερόμενης ιδιοκτησίας Γεωργίου Τσομπάνογλου στη Νέα Πέλλα, Δήμου Πέλλας, Π. Ε. Πέλλας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση ή μη της γεωστατικής μελέτης του κοίλου του αρχαίου θεάτρου της Θάσου, Π.Ε. Θάσου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη στατικής μελέτης αποκατάστασης και στερέωσης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Λευκάδας, Π.Ε Λευκάδας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  2. Έγκριση ή μη μελετών: α) αρχιτεκτονικής, β​) στατικής, γ) υδραυλικής και δ) γεωτεχνικής, για την αποκατάσταση παλαιού Γεφυριού επί του Βοιωτικού Κηφισού, Π.Ε. Βοιωτίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.   

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Α. Λαζαρίδου

  1. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των κινητών μνημείων και άλλων αντικειμένων της Συλλογής Δογάνη με σκοπό την αγορά τους από το Ελληνικό Δημόσιο.                                        
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Paul Reynolds για χορήγηση άδειας εξαγωγής στη Βαρκελώνη, 70 οστράκων κεραμικής από το Λέχαιο Κορινθίας, αρμοδιότητας της ΕΦΑ Κορινθίας, για ερευνητικούς σκοπούς.                                            

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Ευγ. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για την χορήγηση άδειας χρήσης απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου, αρμοδιότητας των ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, στο διαδίκτυο.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Αναστάσιου Κρέτση, για τη χορήγηση άδειας χρήσης απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου αρμοδιότητας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, σε ψηφιακή εφαρμογή και στο διαδίκτυο.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας τριάντα ενός (31) αρχαίων αντικειμένων και νομισμάτων, κατασχεθέντων εις χείρας Κ. Κ. του Ι., στη Νεμέα, Δήμου Νεμέας, ΠΕ Κορινθίας.
  2. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας λίθινης κεφαλής κούρου κατασχεθείσας εις χείρας Δ. Μ. του Σ., στο Πετρί Νεμέας, ΠΕ Κορινθίας.
  3. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας κατασχεθέντων αρχαίων αντικειμένων εις χείρας I. Π. του Λ., στα Καμπιά Ευβοίας.
  4. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας κατασχεθέντος αρχαίου αντικειμένου εις χείρας E. A. του Γ., στη Χαλκίδα Ευβοίας.
  5. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας κατασχεθέντων αρχαίων αντικειμένων εις χείρας Ν. Λ. του Γ., στα Ψαχνά Ευβοίας.​
  6. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας κατασχεθέντων αρχαίων αντικειμένων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας εις χείρας των Α. Α. του Ν., Γ. Τ. του Η., Ι. Κ. του Κ., Δ. Β. του Ν., Σ. Κ. του Κ. και Ε. Κ. του Ν.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Κ.Α.Σ.-Σ.Μ.

Γραμματέας του Συμβουλίου: Μαρία Τόλια-Χριστάκου

 

Ο Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Γεώργιος Διδασκάλου

Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α.

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Προϊσταμένη

του Αυτοτελούς Τμήματος

Γραμματείας Κ.Α.Σ. - Σ.Μ.

Χαρίκλεια Λαναρά

Π.Ε. Αρχαιολόγων

 

Print
1157

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
151617
17/4/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.15, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 15).

Read more
18192021
2223
23/4/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.16, Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 16).

Read more
2425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset