Menu

ΚΑΣ

Event date: 4/4/2017 1:00 μμ Export event

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ – Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 4 Απριλίου 2017, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

   Αθήνα, 3 Απριλίου 2017

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 13).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στο β΄ αρχαιολογικό στρώμα στα τρία (3) Φρεάτια (ΝΑ, ΝΔ και Ν) του Νότιου Τμήματος του Σταθμού «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.
  2. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Δυτική επέκταση του ΤΡΑΜ στον Πειραιά», στο δυτικό τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου 6 μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Κολοκοτρώνη,  Δήμου Πειραιά, Περιφέρειας Αττικής.
  3. Έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων που αφορά στην ανανέωση – τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων του οικισμού Μελίκης, Δήμου Αλεξάνδρειας, Π.Ε. Ημαθίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  4. Έγκριση ή μη μελέτης ανάπλασης της Πλατείας Αλεξάνδρας, Δήμου Πειραιά, Π.Ε. Πειραιά, Περιφέρειας Αττικής.
  5. Έγκριση ή μη αποδοχής χορηγίας του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, για την πραγματοποίηση εργασιών αναστήλωσης της Στοάς του Φιλίππου Ε’ στη Δήλο.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη για μαθητές σχολείων της Μακεδονίας στις 9 και 10 Μαΐου 2017.
  7. Έγκριση ή μη αποδοχής χορηγίας του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για τις ανάγκες της συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας στη θέση «Φανερωμένη» Χιλιομοδίου, ΠΕ Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  8. Έγκριση ή μη του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών για συνέχιση του ερευνητικού αρχαιολογικού προγράμματος στους αρχαίους Λουσούς Καλαβρύτων, ΠΕ Αχαΐας, κατά το έτος 2017, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2017-2021).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Σ. Χούλια – Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας«Original Senses» για την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Αγοράς και της Στοάς Αττάλου στο πλαίσιο διοργάνωσης εκδήλωσης, στις 20 Μαΐου 2017.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη.

  1. Έγκριση ή μη τροποποιητικής μελέτης αποκατάστασης διώροφης οικοδομής φερόμενης ιδιοκτησίας Paul Bencze, με KM IV-1187 οικοδομών Ρόδου, επί της οδού Ξενοφώντος 54, στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
  2. Έγκριση ή μη μελέτης για την ολοκλήρωση έργου “Τουριστικό καταφύγιο σκαφών” στη θέση Σπηλιά στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, Δήμου Κέρκυρας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Βασιλείου Θεοδώρου για την διεξαγωγή διεθνούς διοργάνωσης με τίτλο »Συνάντηση για Highline (Σχοινοβασία) στη βραχώδη περιοχή Μετεώρων από 17 έως 23 Απριλίου 2017.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του τηλεοπτικού δικτύου «BBC Natural History Unit» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στη Νέα Μονή Χίου, αρμοδιότητας της ΕΦΑ Χίου, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ, κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 17 Απριλίου 2017.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «M & M Media services S.r.l.», για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία αρμοδιότητας των ΕΦΑ Δωδεκανήσου, Πόλης Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Πέλλας, καθώς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στα πλαίσια παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Origins of Bathtub andBathing in Greece», κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 9 Απριλίου 2017.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής “DE HAAIEN Documentaire/TV” για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Αχαΐας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ φιλοσοφικού-εκπαιδευτικού περιεχομένου με τίτλο “Change Your Mind”, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Μαΐου 2017.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής Avion Films – Γ. Τσοκόπουλος – Α. Αρώνη ΕΠΕ για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας των ΕΦΑ Αθηνών και Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων, καθώς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο παραγωγής τηλεοπτικού σήριαλ με τίτλο “The Mercury Operation”, κατά το χρονικό διάστημα από 18 Απριλίου έως 18 Μαϊου 2017.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος τηςΕταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών-Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για την ανανέωση του μακροχρόνιου δανεισμού έργων αρμοδιότητας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, της ΕΦΑ Ρεθύμνου, της ΕΦΑ Χανίων, της ΕΦΑ Ηρακλείου και της ΕΦΑ Λασιθίου.
  6. Έγκριση ή μη: α) δανεισμού είκοσι ένα (21) μεταβυζαντινών έργων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείουστον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», προκειμένου να παρουσιασθούν σε περιοδική έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους μέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου» στη Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου (διάρκεια έκθεσης: 7 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου 2017, διάρκεια δανεισμού: 30 Απριλίου – 15 Νοεμβρίου 2017) και β) συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Μουσείου Μπενάκη για την προσωρινή εξαγωγή και τον δανεισμό 60 έργων από τη Συλλογή Ισλαμικής Τέχνης του  εν λόγω Μουσείου με σκοπό την παρουσίασή τους στην έκθεση ‘Thomas Hope-Drawings of Ottoman Istanbul’ η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το ίδρυμα Suna and Inan Kirac στο Istanbul Research Institute της Κωνσταντινούπολης από 13 Ιουνίου έως 23 Σεπτεμβρίου 2017 (διάρκεια δανεισμού 1 Ιουνίου- 7 Οκτωβρίου 2017).
  8. Έγκριση ή μη α) αιτήματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τον προσωρινό δανεισμό εννέα (9) αρχαιοτήτων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την ΕΦΑ Αθηνών, την ΕΦΑ Δ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και την ΕΦΑ Χαλκιδικής και  Αγίου Όρους, με σκοπό την παρουσίασή τους στην έκθεση «Θεϊκοί Διάλογοι» (διάρκεια έκθεσης:  αρχές Μαΐου –αρχές Σεπτεμβρίου2017), και β) συγκρότησης τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.
  9. Έγκριση ή μη α) του αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας για τον δανεισμό επτά (7) έργων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με σκοπό την παρουσίασή τους στην έκθεση με τίτλο «Η νεώτερη κεραμική από την Άρτα, 16ος-19ος αιώνας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας από τα μέσα Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2017, και β) συγκρότησης εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης δομικών στοιχείων Εργαστηρίου Κεραμικής στη θέση «Θολάκια» Παροικιάς, Δήμου Πάρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  2. Έγκριση ή μη μελέτης κατάστασης διατήρησης και προτάσεις συντήρησης των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στη θέση Μαλαγάρι, Περαχώρας, Π.Ε. Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος για αναγνώρισή της ως συλλέκτη.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ελένης Γεωργαντώνη για χορήγηση άδειας εξαγωγής μιας μεταβυζαντινής εικόνας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (εξ αναβολής).
  3. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό οικονομικής αξίας μίας εικόνας που κληρονόμησε εκ διαθήκης η Δήμητρα Μαντζαγρή από τη νόμιμο κάτοχο Κωνσταντίνα Μαντζαγρή προκειμένου να αποδοθεί ο αναλογούν φόρος στην αρμόδια ΔΟΥ.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Μαρία Χουσιάδα.

 

  Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

     Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

          Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Προϊσταμένη

του Τμήματος Γραμματείας

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

και Συμβουλίου Μουσείων

Χαρίκλεια Λαναρά

 ΠΕ Αρχαιολόγων

Print
855

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset