Menu

ΚΑΣ

Event date: 10/7/2018 1:00 μμ - 11:00 μμ Export event
/ Κατηγορίες: ΚΑΣ

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

 

 

           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

           ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

            ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 Αθήνα, 6 Ιουλίου 2018

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 26).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στη Ν. Είσοδο του σταθμού Αγ. Σοφίας μέχρι την στάθμη ολοκλήρωσης των ανθρωπογενών επιχώσεων (+6,30 έως +5,20μ.), στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.
  2. Έγκριση ή μη αιτημάτων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Σταδίου και του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, από 25 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 2018.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Σωματείου «Διάζωμα» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Θορικού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση της 11ης Γενικής Συνέλευσης του ως άνω Σωματείου και μουσική εκδήλωση, στις 22 Σεπτεμβρίου 2018.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης χώρων αρμοδιότητας ΕΦ.Α. Πόλης Αθηνών για την υλοποίηση της δράσης «Οι πέτρες μιλούν», εντός φθινοπώρου 2018 (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2018).
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακράτας «Αναγέννησις» του Δήμου Αιγιαλείας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου της αρχαίας Αιγείρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση, στις 11 Αυγούστου 2018.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (Ι.Α.Κ.Α.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για πενταετή παράταση (2018 - 2022) της συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας στον προϊστορικό οικισμό Μακρυχωρίου, Δήμου Τεμπών, Π.Ε. Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας για συνέχιση της συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας στο Ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνος κατά τα έτη 2018 και 2019, για την ολοκλήρωση του εγκεκριμένου πενταετούς προγράμματος (2015-2019).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «Καμπιώτης και Σία Ο.Ε. (Έντυπο Ο.Ε.)» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο παραγωγής διαφημιστικών βίντεο για την τουριστική προβολή του Δήμου Σπάρτης, από 25 έως 28 Ιουλίου 2018.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη - Δ. Σβολόπουλος - Μ. Αργυροπούλου

  1. Έγκριση ή μη: α) μελέτης αποκατάστασης και συνολικής ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Κασσώπης (αρχιτεκτονική, δομική αποκατάσταση), β) μελέτης συντήρησης και στερέωσης του δομικού υλικού του αρχαίου θεάτρου Κασσώπης, γ) γεωτεχνικής μελέτης και μελέτης ανάσχεσης της επικινδυνότητας τμημάτων του βράχου όπισθεν του αρχαίου θεάτρου Κασσώπης και δ) πρότασης διαμόρφωσης εργοταξιακού δρόμου στον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Α. Λαζαρίδου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «Windfall Films» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Ηλείας, Ευβοίας, Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Πόλης Αθηνών, Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Κυκλάδων, και Πόλης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο παραγωγής επεισοδίου του προγράμματος «Mythical Beasts: Unearthed», κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου 2018.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης - αεροκινηματογράφησης και φωτογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των ΕΦ.Α. Ανατολικής Αττικής, Ηλείας, Μεσσηνίας, Σερρών και Ημαθίας, στο πλαίσιο παραγωγής ολιγόλεπτων βίντεο πολιτιστικού περιεχομένου, ενόψει της 32ης Ολυμπιάδας στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2020, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου 2018.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια–Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ναυτικού Μουσείου Χανίων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου του Φρουρίου Φιρκά των Χανίων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 4 Αυγούστου 2018.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Alessandro Giusberti για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της αίθουσας στην Πύλη D’Amboise στη Μεσαιωνική Τάφρο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής, κατά το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2018.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Συλλόγου Προστασίας Μικρόσωμου Αλόγου της Ρόδου «Φαέθων», για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία, στις 14 Ιουλίου 2018.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Ρόδου, για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018».
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους αποφοίτους της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ως άνω Πανεπιστημίου, στις 19 Ιουλίου 2018.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Προμαχώνα του Παλατιού του Μ. Μαγίστρου, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί  η τελετή λήξης του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού αγώνα «RODOS CUP 2018», στις 20 Ιουλίου 2018.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου του Παλατιού του Μ. Μαγίστρου, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 24 Ιουλίου 2018.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος του Σύγχρονου Θεάτρου Θεσσαλονίκης (παιδική σκηνή Ροντίδη), για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Παγωμένη Πριγκίπισσα», στις 26 Ιουλίου 2018.
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος του Παιδικού Σταθμού «Καραμελόσπιτο» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ετήσια θεατρική παράσταση του Παιδικού Σταθμού, στις 27 και 28 Ιουλίου 2018.
  10. Έγκριση ή μη αιτήματος της Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία, στις 27 Ιουλίου 2018.
  11. Έγκριση  ή  μη  αιτήματος της εταιρείας «SEVEN FESTIVAL» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της βόρειας πλευράς του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, μεταξύ του κτηρίου του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Καβοσίδερο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναυλίες, στις 21 Ιουλίου και στις 4 Αυγούστου 2018.
  12. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «CENTRAL ATHENS A.E. FILM PRODUCTION» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, εντός του μηνός Ιουλίου 2018.
  13. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης των αρχαιολογικών χώρων του κάστρου Χλεμούτσι και του γοτθικού ναού Αγίου Φραγκίσκου Γλαρέντζας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2018.
  14. Έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου, φερομένης ιδιοκτησίας Χουρδάκη, εντός του οικισμού του Πετρά, Δήμου Σητείας, Π.Ε. Λασιθίου, Περιφέρειας Κρήτης.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μελέτης «Γεωτεχνική Έρευνα – μελέτη, ενίσχυση παραλιακού πρανούς χερσαίας ζώνης και αλιευτικού καταφυγίου Ν. Καλλικράτειας για την άρση της επικινδυνότητας των υφιστάμενων κατολισθητικών φαινομένων στο Δήμο Νέας Προποντίδας, Π.Ε. Χαλκιδικής», Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  2. Έγκριση ή μη καθαίρεσης τμημάτων σε επικίνδυνο κτήριο, επί της οδού Σχολεμβούργου 21, στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας, σύμφωνα με έκθεση ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 41 του Ν. 3028/2002.
  3. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης στο βόρειο τμήμα της δυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Ιβήρων.
  4. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης ΝΑ τμήματος Α΄ και Β΄ υπογείου Ιεράς Μονής Καρακάλου και μετασκευής του σε χώρο προβολής και φύλαξης κειμηλίων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Α. Λαζαρίδου

  1. Έγκριση ή μη αποδοχής από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχώρησης χρήσης ακινήτου από την Ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Ελευσίνα 2021», στη συμβολή των οδών Πάγκαλου και Λάσκου στην Ελευσίνα, Π.Ε. Δυτικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής.​​
  2. Έγκριση ή μη: α) προσωρινής εξαγωγής ενός (1) αρχαίου έργου αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας με σκοπό το δανεισμό του στη Scuderie del Quirinale στη Ρώμη, προκειμένου να παρουσιαστεί στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Ovidio. Amori e Metamorfosi» (Διάρκεια δανεισμού: 1 Οκτωβρίου 2018 - 10 Φεβρουαρίου 2019, διάρκεια έκθεσης: 16 Οκτωβρίου 2018 - 27 Ιανουαρίου 2019) και β) συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας του έργου.
  3. Έγκριση ή μη άρσης άδειας κατοχής ενός (1) λύχνου και τριών (3) πινακίων από τον Ιωάννη-Δημήτριο Αγαπητό και μεταβίβασης αυτών διά δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τον εμπλουτισμό των συλλογών του.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Αργυροπούλου

  1. Έγκριση ή μη της «Μελέτης συντήρησης των τοιχογραφιών Καθολικού Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης», Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  2. Έγκριση ή μη της «Μελέτης συντήρησης των τοιχογραφιών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βεύης», Π. Ε. Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  3. Έγκριση ή μη της «Μελέτης συντήρησης του ναού του Παλαιού Ταξιάρχη στα Μεστά Χίου», Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ.

Γραμματέας του Συμβουλίου: Έφη Μεραμβελιωτάκη.

 

Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

 

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Προϊσταμένη

του αυτοτελούς

Τμήματος Γραμματείας ΚΑΣ-ΣΜ

Χαρίκλεια Λαναρά

Π.Ε. Αρχαιολόγων

Print
755

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
151617
17/4/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.15, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 15).

Read more
18192021
2223
23/4/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.16, Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 16).

Read more
2425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset