Menu

ΚΑΣ

Event date: 8/5/2018 1:00 μμ - 11:00 μμ Export event
/ Κατηγορίες: ΚΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ - Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

 

 

           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

            ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

 Αθήνα, 8 Μαΐου 2018

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 17).

 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη συμπληρωματικού προϋπολογισμού δαπάνης του υποέργου «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης στους οικισμούς Αμπελάκια και Σελήνια του Δήμου Σαλαμίνας - Β΄ Φάση».
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας σταθερής και κινητής τηλεφωνίας «Cosmote» για την εγκατάσταση σταθμών χαμηλής όχλησης στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, στο πλαίσιο της πολιτιστικής χορηγίας της εταιρείας.
  3. Έγκριση ή μη αιτημάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για: α) την προσωρινή παραχώρηση χρήσης τμήματος του αρχαιολογικού πεζοδρόμου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την πραγματοποίηση συναυλίας στις 9 Ιουνίου 2018 και β) για τη χορήγηση άδειας φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης της εν λόγω εκδήλωσης.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στη Θόλο του Ιερού της Αθηνάς Προναίας, στους Δελφούς, στο πλαίσιο παραγωγής βίντεο, εντός μηνός Μαΐου 2018.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Δανής καλλιτέχνιδος Helene Lundbye Petersen για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου μεταξύ του Βωμού των Χίων και του ναού του Απόλλωνος στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί performance στο πλαίσιο σειράς ανάλογων εκδηλώσεων με τίτλο «White Page Project-Greece», εντός μηνός Ιουνίου.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για πενταετή παράταση (2018-2022) της αρχαιολογικής έρευνας στο Καστρί Πολυνερίου, Π.Ε. Γρεβενών, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου για παράταση του αρχαιολογικού προγράμματος κατά το έτος 2018 στην αρχαία Τίρυνθα, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Αργολίδας.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για επέκταση των ερευνών στις θέσεις «Φακίδια Μαλλών» και «Λαυράκια Καλαμαύκας», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πενταετούς προγράμματος 2017-2021, στη θέση Γαϊδουροφάς στην Ανατολή Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου, Περιφέρειας Κρήτης.​
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής για διενέργεια αρχαιολογικών εργασιών, σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, στην ρωμαϊκή έπαυλη στην Παλαιά Επίδαυρο, στο πλαίσιο διετούς προγράμματος έρευνας και συντήρησης (2018- 2019).
  10. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για πενταετή παράταση (2018-2022) της ανασκαφικής έρευνας στην Καρδάμαινα της Κω.
  11. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για έναρξη, κατά το έτος 2018, πενταετούς προγράμματος (2018-2022) επιφανειακής και ανασκαφικής έρευνας στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνας, Δήμου Κιλελέρ, Π.Ε. Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Λάρισας.
  12. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για πενταετή παράταση (2018-2022) της αρχαιολογικής έρευνας στην Αγορά Πέλλας.
  13. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για πενταετή παράταση (2018-2022), της αρχαιολογικής έρευνας στο Καραμπουρνάκι, Δήμου Καλαμαριάς, Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
  14. Έγκριση ή μη αλλαγής διευθυντή της συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας της ΕΦΑ Κορινθίας στα Αηδόνια Νεμέας.
  15. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών για πενταετή παράταση (2018-2022) των αρχαιολογικών ερευνών στην Άλω Μαγνησίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ΕΦΑ Μαγνησίας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη - Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στις περιοχές επέκτασης του Λιγνιτωρυχείου Μαυροπηγής της ΔΕΗ Α.Ε, στη θέση «Κουρί»,  (αγροτ. με αρ. κτημ. 331, 332, 333 και 334), της Τ.Κ. Μαυροπηγής, Δήμου Εορδαίας, Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Α. Λαζαρίδου

  1. Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/195706/139552/ 4266/1819/30.04.2018 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με αίτημα της εταιρείας «Windfall Films» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων, Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, Πόλης Αθηνών, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Βοιωτίας, Σάμου-Ικαρίας, καθώς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο παραγωγής επιστημονικού ντοκιμαντέρ εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα τηλεοπτικά δίκτυα «Science Channel» και «SBS», από 16 Απριλίου έως 7 Μαΐου 2018.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια–Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη μελέτης ανέγερσης κτηριακού συγκροτήματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο οικόπεδο ΕΑΣΚ στη θέση «Παλλάδα» στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της  «Β. ΠΛΑΪΤΗ και Ε. ΜΠΑΤΖΑΚΑΚΗ Ο.Ε.» για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας της, στην οδό Βίγλας αρ. 15, Δήμου Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης.
  3. Έγκριση  ή μη υλοποίησης του έργου «Σωστικές εργασίες των τοιχογραφιών στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομμένου Άρτας (παροχή υπηρεσιών)» από την Περιφέρεια Ηπείρου, στην Τ.Κ Κομμένου, Δήμου Νικολάου Σκουφά, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου, κατά το άρθρο 11 του Ν.4355/2015.
  4. Έγκριση ή μη: α) υλοποίησης από το Δήμο Καβάλας του προτεινόμενου έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση κτηρίων στο χερσαίο τείχος για εγκατάσταση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ανάπλαση του ακάλυπτου χώρου τους», Δήμου Καβάλας, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, κατά το άρθρο 11 του Ν. 4355/2015, β) παραχώρησης χρήσης κτηρίου 2 επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη (εντός του πρώην οικοπέδου Δ. Κρέη) ιδιοκτησίας Υπουργείου Πολιτισμού, στο Δήμο Καβάλας, για τις ανάγκες του ανωτέρω έργου και γ) αποδοχής παραχώρησης από το Δήμο Καβάλας χρήσης κτηρίου Lord στο Περιγιάλι Καβάλας, ιδιοκτησίας Δήμου Καβάλας, στο ΥΠΠΟΑ, για τις ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την προσωρινή παραχώρηση της Ροτόντας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια μουσική εκδήλωση του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Ορθοδόξου Θεολογίας, τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018.
  6. Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του τεμένους Σουλεϊμανιέ στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για την τέλεση των θρησκευτικών εορτών Ραμαζάν Μπαϊράμ και Κουρμπάν Μπαϊράμ, κατά τους μήνες Ιούνιο και Αύγουστο 2018.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης  ​

  1. Έγκριση ή μη μελέτης στατικής ενίσχυσης του μιναρέ της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας, Π.Ε. Ημαθίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Α. Λαζαρίδου 

  1. Έγκριση ή μη: α) του αιτήματος του Μουσείου της Απαγορευμένης Πόλης (Palace Museum) στο Πεκίνο για την εξαγωγή με σκοπό το δανεισμό τριακοσίων σαράντα δύο (342) έργων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, σαράντα δύο (42) έργων από το Νομισματικό Μουσείο κι ενός (1) έργου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με σκοπό να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με προσωρινό τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» από 20 Αυγούστου έως 10 Ιανουαρίου 2019 (διάρκεια έκθεσης: 15 Σεπτεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2018) και β) συγκρότησης εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος προσωρινής παραχώρησης χρήσης χώρων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για την παρουσίαση περιοδικής ψηφιακής έκθεσης με τίτλο: «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο», από 21.05.2018 έως και 31.01.2019.
  3. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για την εκτίμηση χάλκινου κράνους πρώιμων αρχαϊκών χρόνων, το οποίο παρέδωσε η Αγγελική Γκούβα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.
  4. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Φώτη Κωνσταντινίδη για την χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, από τις 14 έως τις 16 Μαΐου 2018.
  5. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας Ευρυτανίας για αποδοχή της παράτασης παραχώρησης χρήσης του κτηρίου του παλαιού διδακτηρίου ΤΕΛ Αταλάντης, στο οποίο στεγάζεται η Αρχαιολογική Συλλογή Αταλάντης, από το Δήμο Λοκρών στο ΥΠΠΟΑ. 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτριες: Α. Λαζαρίδου – Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη: α) άρσης άδειας κατοχής και μεταβίβασης δια δωρεάς από τον πρώην αρχαιοπώλη και νόμιμο κάτοχο Αθανάσιο Γιαννούκο, του συνόλου σχεδόν του εναπομείναντος αποθέματος του αρχαιοπωλείου του, ήτοι εκατόν σαράντα επτά (147) αρχαίων αντικειμένων, εκατόν δύο (102) νομισμάτων και ενός (1) αμφορέα ενάλιας προέλευσης, στο Ελληνικό Δημόσιο, και συγκεκριμένα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Νομισματικό Μουσείο, καθώς και στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για τον εμπλουτισμό των Συλλογών τους, λόγω συνταξιοδότησής του  και β) διατήρησης της κατοχής από τον Αθανάσιο Γιαννούκο ενός (1) χάλκινου αρχαίου όφι με αρ. πρώην αρχαιοπωλείου 448.    

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας τριάντα πέντε (35) αρχαίων αντικειμένων και οχτώ (8) εικόνων, που περιήλθαν στην Βασιλική Πετρά του Ηλία κατόπιν κληρονομιάς από τον αποβιώσαντα θείο της και νόμιμο κάτοχο/κύριο Γεώργιο Νάκο, προκειμένου να αποδοθεί ο αναλογών φόρος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ευτυχίας Κωστούλα για τη χορήγηση αδείας μόνιμης αποστολής δεκαπέντε (15) εικόνων στην Κύπρο.
  3. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας των εκκλησιαστικών αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν στην οικία του Πασχάλη Τσιλιγγίρη, στο Βόλο, Π.Ε. Μαγνησίας.      

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Μανώλης Παναγιωτόπουλος.

 

Η Πρόεδρος του

   Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Γενική Διευθύντρια

Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής

Κληρονομιάς

Έλενα Κόρκα

  Π.Ε. Αρχαιολόγων

 

Print
730

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
1314
14/5/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.19, Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 19).

Read more
1516171819
2021
21/5/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.20, Τρίτη 21 Μαΐου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 20).

Read more
2223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset