Menu

ΚΑΣ

Event date: 30/5/2017 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                  Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

    Αθήνα, 26 Μαΐου 2017

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 19).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Εισηγήτρια: Έλ. Κόρκα

  1. Έγκριση ή μη Τροποποίησης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς έτους 2017.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη  

  1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση με σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», στις θέσεις: α) μεταξύ των Χ.Θ: 16+810 έως 17+218, στο νότιο τμήμα κατασκευής της αποστραγγιστικής τάφρου (EDL025B126) και β) στη Χ.Θ: 17+690 εντός της βορειοανατολικής παράπλευρης οδού SR-012R, στην Αρχαία Σικυώνα,  Τ.Κ. Αρχαίας Σικυώνας (Βασιλικό), Δήμου Σικυωνίων, Π.Ε. Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  2. Έγκριση ή μη αύξησης προϋπολογισμού του υποέργου «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες»που αντιστοιχεί στο 14,84% επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου «Κατασκευή Aγωγών Απορροής Ομβρίων Υδάτων οδού Μεγ. Αλεξάνδρου– Β΄ Φάση» Δήμου Διονύσου, Περιφέρειας Αττικής.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» για επέκταση προς νότον, στις θέσεις «Κουφή» και «Αγγεριά» νήσου Μήλου.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Εθνικού Θεάτρου για τοποθέτηση λυόμενου πωλητηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, για τη θερινή περίοδο 2017.
  5. Έγκριση ή μη  αιτήματος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για συνέχιση του γεωαρχαιολογικού ερευνητικού προγράμματος, επί της χέρσου και υποθαλασσίως στην παράκτια ζώνη Συκιά-Σκάλα-Λουρδάτα Κεφαλονιάς, για το έτος 2017, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγραμματισμού 2017-2021.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος  του Ινστιτούτου της Δανίας  στην Αθήνα  για συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος «Αρχαία Σικυώνα » στην πεδιάδα του Κιάτου σε συνεργασία με την Εφορεία  Αρχαιοτήτων Κορινθίας, κατά το έτος 2017, στο πλαίσιο νέου τριετούς προγράμματος  (2017-2019).
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα για επέκταση των αρχαιολογικών ερευνών σε επιπλέον περιοχές του εσωτερικού λιμένα του Λεχαίου Αρχαίας Κορίνθου κατά το έτος 2017, στο πλαίσιο συνεχιζόμενου πενταετούς προγράμματος (2013-2017) συνεργασίας με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών για επέκταση των αρχαιολογικών ερευνών σε περιοχές του εσωτερικού λιμένα του Λεχαίου Αρχαίας  Κορίνθου κατά το έτος 2017, στο πλαίσιο συνεχιζόμενου τριετούς προγράμματος (2016-2018) συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας για τη συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, κατά το έτος 2017, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγραμματισμού (2017-2021).
  10. Έγκρισηή μη αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στους Δελφούς,  κατά το έτος
  11. ‘Εγκριση ή μη αιτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας στην  Τούμπα Θεσσαλονίκης, κατά το 2017, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγραμματισμού (2017-2021).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη – Σ. Χούλια – Καπελώνη.

  1. Έγκριση ή μη α) λειτουργίας Δημοτικών Λουτρών Mon Repos και β) μελέτης «Επισκευές και λειτουργικές συμπληρώσεις στο κτιριακό συγκρότημα Δημοτικών Λουτρών Mon Repos» στην περιοχή «Ανεμόμυλος»,στην πόλη της Κέρκυρας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος τροποποίησης, εγκεκριμένης με την αρ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Β1/Φ38/ 124698/18π.έ./ 12-04-2011 ΥΑ,αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανέγερση συγκροτήματος καταστημάτων & γραφείων, με υπόγειους χώρους στάθμευσης, σε οικόπεδο φερομένης ιδιοκτησίας της εταιρείας Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.-ΔΟΜΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., επί των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Κισσάμου στην εντός των ενετικών τειχών πόλη του Ηρακλείου.
  2. Έγκριση ή μη οικοδομικών εργασιών,σε υφιστάμενο πρατήριο καυσίμων, της εταιρείας «ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.», επί της Λ. Αθηνών 400 (Ο.Τ. 1), στην περιοχή Δαφνίου, Δήμου Χαϊδαρίου.
  3. Διατύπωση σύμφωνης ή μη γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση του έργου, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, «Αποκατάσταση Ζημιών των κτηρίων της Ιεράς Μονής  Αγ. Νικολάου Καλτεζών», Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου .
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης «Δημιουργία», για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης από το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής  «Δημιουργία»,από 7-10  Ιουνίου 2017.
  5. Έγκριση ή μη προσωρινής παραχώρησης χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων από Κέντρα Σχολών Χορού, εντός μηνός  Ιουνίου 2017.
  6. Έγκριση ή μη προσωρινής παραχώρησης χρήσης του εκθεσιακού χώρου της Πύλης D” Amboise στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για την πραγματοποίηση έκθεσης κούκλας, από 9-12Ιουνίου 2017.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη: α) αιτήματος δανεισμού είκοσι πέντε (25) αρχαίων έργων από το ΕΑΜ, το ΑΜΗ, την ΕΦΑ Πιερίας, την ΕΦΑ Αργολίδας, την ΕΦΑ Δωδεκανήσου και την ΕΦΑ Σάμου και Ικαρίας, προκειμένου να παρουσιασθούν σε περιοδική έκθεση με τίτλο « Αίγυπτος – Ελλάδα – Ρώμη: Εφαπτόμενοι πολιτισμοί (Egypt-Greece-Rome: Cultures in Contact)» στο μουσείο Getty Center, Los Angeles (διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου – 9 Σεπτεμβρίου 2017, διάρκεια δανεισμού: 20 Φεβρουαρίου – 30 Σεπτεμβρίου 2018) και β) συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της βρετανικής εταιρείας παραγωγής «NUTOPIA» για τη χορήγηση άδειας φωτογράφησης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία αρμοδιότητας των ΕΦΑ Ηρακλείου, Λασιθίου, Μεσσην,καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «Civilisations», εντός μηνός Μαΐου και  Ιουνίου 2017.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «BOO PRODUCTIONS»για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των ΕΦΑ Αθηνών, Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων, Ανατολικής Αττικής, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Κάλεσμα των Μαρμάρων», κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου -Ιουνίου 2017.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Μουσείου Εκμαγείων του Τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για άδεια παραγωγής αντιγράφων τριών (3) ακριβών αντιγράφων της μαρμάρινης προτομής ΜΘ 1058, αρμοδιότητας Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του ιδιωτικού, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «RealMaestranza de Caballeria de Ronda» για άδεια τρισδιάστατης σάρωσης και παραγωγής αντιγράφου της μαρμάρινης, ενεπίγραφης και ανάγλυφης, αναθηματικής στήλης ΜΘ 888, αρμοδιότητας Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον μακροχρόνιο δανεισμό αρχαιολογικού υλικού από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Αχαΐας και Ευβοίας για τη λειτουργία της διδακτικής αρχαιολογικής συλλογής του Τμήματος.
  7. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για την εκτίμηση οκτώ αρχαίων αντικειμένων τα οποία παρέδωσε ο Δημητριάδης Νικόλαος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας.
  8. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για την εκτίμηση μίας χάλκινης κεφαλής νέου που παρέδωσε ο Παναγιώτης Νικολάτος στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
  9. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για την εκτίμηση είκοσι δύο (22) αρχαίων ενάλιων αγγείων που παρέδωσε ο Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
  10. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για την εκτίμηση αρχαίας μαρμάρινης ενεπίγραφης στήλης την οποία παρέδωσε ο Παναγιώτης Γκριτζάπης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.
  11. Έγκριση ή μη άρσης άδειας κατοχής έντεκα (11) αρχαίων αντικειμένων και δύο (2) αρχαίων νομισμάτων από Ίφο Κωνσταντίνο και μεταβίβαση αυτών δια δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο για τον εμπλουτισμό των συλλογών τους.
  12. Έγκριση ή μη άρσης άδειας κατοχής αρχαίου αντικειμένου,με α/α ΕΑΙΑΣ 142, από τον Κυριαζή Μπουρτζή και μεταβίβαση αυτού δια δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο για τον εμπλουτισμό των συλλογών του.
  13. Έγκριση ή μη άρσης άδειας κατοχής εκατόν εξήντα ενός (161) αρχαίων αντικειμένων και τεσσάρων (4) ενεπίγραφων μνημείων από τον Σωκράτη Κουγέα και μεταβίβαση αυτών δια δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο για τον εμπλουτισμό των συλλογών τους.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Κώστας Πασχαλίδης.

 

Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

     Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Προϊσταμένη

του Τμήματος Γραμματείας

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

και Συμβουλίου Μουσείων

Χαρίκλεια Λαναρά

ΠΕ Αρχαιολόγων

Print
797

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset