Menu

ΚΑΣ

Event date: 19/6/2018 1:00 μμ Export event
/ Κατηγορίες: ΚΑΣ

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 

 Αθήνα, 15 Ιουνίου 2018

 

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 23).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Εισηγήτρια: Έλ. Κόρκα

  1. Έγκριση ή μη τροποποίησης Επιχειρησιακού Προγράμματος έτους 2018 των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης της Επιδαύρου στην «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κατά τη θερινή περίοδο του έτους 2018.
  2. Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του αρχαίου Σταδίου του ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο στην «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κατά τη θερινή περίοδο του έτους 2018.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Άργους για την πραγματοποίηση του «Φεστιβάλ Άργους» 2018 (β’ μέρος).
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ωδείου στον αρχαιολογικό χώρο ακροπόλεως Ρόδου, για τη διεξαγωγή συναυλίας με τη Λαμπρινή Καρακώστα και τη Δέσποινα Σπανού, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2018.
  5. Επανεξέταση του αιτήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του σωματείου «Διάζωμα» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στους αρχαιολογικούς χώρους της Nικόπολης, του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, της Κασσώπης, των Γιτάνων, της Δωδώνης, στο αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας, στο βυζαντινό ναό της Παρηγορήτριας στην Άρτα και στο Μουσείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με τίτλο «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου: Mέσα από τα μάτια μιας Instagrammer», κατά το χρονικό διάστημα από 25 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2018.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του τηλεοπτικού γαλλο-γερμανικού σταθμού «Arte» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας Εφ.Α. Πόλης Αθηνών, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «24 Hours Europe», στις 26 Ιουνίου 2018.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος κινηματογράφησης της εταιρείας «Adagio Co Ltd.» για το ιαπωνικό κρατικό κανάλι ΝΗΚ σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και Ηρακλείου, καθώς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με σκοπό την παραγωγή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ιστορία και Γαστρονομία», από 4 – 18 Ιουλίου 2018.​
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στην Κίρρα, Π.Ε. Φωκίδας, κατά το 2018, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2018-2022).​
  10. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών για διετή παράταση (2018-2019) του ερευνητικού προγράμματος στην Ηφαιστία Λήμνου. ​
  11. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για πενταετή (2018-2022) παράταση της ανασκαφικής έρευνας στη θέση «Παραβέλα» Άργους Ορεστικού Π.Ε. Καστοριάς, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη υλοποίησης του έργου «Δράσεις σήμανσης και ανάδειξης θεματικών διαδρομών περιοχής ΒΑΑ του Δήμου Χανίων», από το Δήμο Χανίων, κατά το άρθρο 11 του Ν. 4355/2015.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Σ. Χούλια–Καπελώνη- Α. Λαζαρίδου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της γαλλικής εταιρείας παραγωγής «Commune Image Media» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε  αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Φωκίδας, Πιερίας, Ιωαννίνων και Κυκλάδων, στο πλαίσιο παραγωγής επεισοδίου  της σειράς του κρατικού γαλλικού καναλιού France 5, με τίτλο «Connaissance du monde (Γνώση του κόσμου- Ελλάδα)», από 1 έως 30 Ιουλίου 2018.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια–Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη  διατήρησης αρχαιοτήτων στη χ.θ. 503+384  – χ.θ.  503+502 στην περιοχή «Βέργα», Δήμου Καστοριάς, Π. Ε. Καστοριάς, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου  (ΤΑΡ).
  2. Έγκριση ή μη υλοποίησης του έργου  «Συντήρηση – αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Αλεποχώρι Μπότσαρη» στη Λάκκα Σουλίου από την Περιφέρεια Ηπείρου, κατά το άρθρο 11 του Ν.4355/2015.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Σύμης για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης: α) του Προμαχώνα του Παλατιού του Μ. Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου για την πραγματοποίηση της τελετής έναρξης του Συμποσίου Σύμης την 1η Ιουλίου 2018, και β) του Καταλύματος της Ισπανίας για την πραγματοποίηση  διάλεξης, στις 4 Ιουλίου 2018.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του Φρουρίου Ρίου Πατρών, προκειμένου να διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Νέων 2018 – «European Youth Championships 2018 – Patras», στις 26 Ιουνίου 2018.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Ρόδου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Προμαχώνα του Παλατιού του Μ. Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί Συνέδριο του Συνδέσμου των Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων, στις 9 Ιουλίου 2018.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών «Κορυβάντες» και του Πολιτιστικού Συλλόγου  «Μεσαιωνικό Ρόδο» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της  αίθουσας στην Πύλη D’ Amboise και του ευρύτερου χώρου στη Μεσαιωνική Τάφρο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κατά το χρονικό διάστημα  από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2018.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Λέσβου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης              της Δυτικής Τάφρου του Κάστρου της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λεσβιακό  Καλοκαίρι  2018».
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος του  γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ZDF για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας Εφορείας Αρχαιοτήτων  Αργολίδας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση ή μη: α) αρχιτεκτονικής μελέτης και β) στατικής μελέτης για την επέκταση και τη βελτίωση του υφιστάμενου μεταλλικού στεγάστρου του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα της αρχαίας Μητρόπολης, Δήμου Πλαστήρα, Π.Ε. Καρδίτσας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη μελέτης στερέωσης και αποκατάσταση του Οικονομείου και του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Δάφνης και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους (εξ αναβολής).
  2. Έγκριση ή μη της μελέτης «Δομική αποκατάσταση του καθολικού της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους».

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Α. Λαζαρίδου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της  Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για τη διοργάνωση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο έκθεσης με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού»  με εξήντα τρία  (63) σύγχρονα έργα αγιογραφίας (διάρκεια έκθεσης: 25 Ιουνίου -  22 Ιουλίου 2018).
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Μουσείου της Απαγορευμένης Πόλης (Palace Museum) στο Πεκίνο για την εξαγωγή με σκοπό τον συμπληρωματικό δανεισμό είκοσι ενός (21) νομισμάτων από το Νομισματικό Μουσείο, προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» από 20 Αυγούστου 2018 έως 10 Ιανουαρίου 2019 (διάρκεια έκθεσης:15 Σεπτεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2018).
  3. Έγκριση ή μη: α) αιτήματος του Κρατικoύ Μουσείου της Βάδης στην Καρλσρούη (Badisches Landesmuseum) για την προσωρινή εξαγωγή με σκοπό το δανεισμό 416 αρχαίων έργων από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Αργολίδας, Αχαΐας, πόλης Αθηνών, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ηλείας, Καρδίτσας,  Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πιερίας, Χανίων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση «Μυκηναϊκή Ελλάδα. Ο μυθικός κόσμος του Αγαμέμνονα (Die sagenhafte Welt des Agamemnon-Das mykenische Griechenland)» στο Κρατικό Μουσείο της Βάδης, κατά το διάστημα από 1η  Δεκεμβρίου 2018 έως 2 Ιουνίου 2019 (συνολική διάρκεια δανεισμού: Νοέμβριος 2018- Ιούλιος 2019) και β) συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.  
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ανανέωση μακροχρόνιου δανεισμού αρχαίων αντικειμένων αρμοδιότητας Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδας.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ιστορικού Κήπου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου, εντός της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, προκειμένου να παρατεθεί δείπνο, στο πλαίσιο της 3ης Συνόδου για την Ειρήνη και την Ασφάλεια των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, στις 21 Ιουνίου 2018.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της «Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» για τη χορήγηση άδειας ανάρτησης οπτικοακουστικού υλικού αρχαιολογικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Δρ Signe Barfoed για τη χορήγηση άδειας διαδικτυακής χρήσης απεικόνισης αρχαιολογικού περιεχομένου αρμοδιότητας Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ignacio Estella Noriega για τη χορήγηση άδειας χρήσης απεικόνισης αρχαιολογικού περιεχομένου, αρμοδιότητας Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε ηλεκτρονική έκδοση (e-book).
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Αριστείδη Βούλγαρη για τη χορήγηση άδειας χρήσης απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου αρμοδιότητας Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε ηλεκτρονική έκδοση (e-book) και στο διαδίκτυο.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Κηφισιάς για τη χορήγηση άδειας διαδικτυακής χρήσης απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου αρμοδιότητας Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων κατασχεθέντων εις χείρας Καμμού Ανάργυρου του Χρήστου.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ.

Γραμματέας του Συμβουλίου: Στέφανος Καριώτης.

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

Print
814

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset