Menu

ΚΑΣ

Event date: 10/4/2012 10:00 πμ Export event

Ανακοινοποίηση στο ορθό – Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – M. Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, ώρα 10.00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299  Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 

                                                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

                                                                                                                         Αθήνα, 9 Απριλίου 2012

 

Σας ειδοποιούμε, ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, θα συνεδριάσει τη Μ. Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, ώρα 10.00 πμ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 10).

 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Εισηγήτριες: Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη – Ε. Γατοπούλου

1. Έγκριση ή μη τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος έτους 2012 των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ν. Διβάρη-Βαλάκου

2. Έγκριση ή μη αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου Σκάρκου Ίου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

3.  Έγκριση ή μη αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου στη θέση «Γαλησσάς», νήσου Σύρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (εξ αναβολής).

4. Έγκριση ή μη αναοριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου στη θέση «Καστρί» Χαλανδριανής Σύρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Διεθνούς Συλλόγου Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ» για την παραχώρηση χρήσης των Αρχαίων Σταδίων Νεμέας και Ολυμπίας, στις 18 και 19 Μαΐου 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» με αφετηρία το αρχαίο Στάδιο Νεμέας στις 18 Μαΐου και τερματισμό στο αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας στις 19 Μαΐου 2012.

6. Έγκριση ή μη αιτήματος της Πολιτισμικής Κίνησης «Θεατρική Έξοδος Αιγαίου» για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, στις 8 και 9 Μαΐου 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη.

7. Έγκριση ή μη αιτήματος της Πολιτισμικής Κίνησης «Θεατρική Έξοδος Αιγαίου» για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Δίου, στις 11 Μαΐου 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη.

8. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2012 προκειμένου να πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις μπαλέτου με την Ορχήστρα και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

9. Έγκριση ή μη αιτήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την παραχώρηση χρήσης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η 28η Πανελλήνια Πολιτιστική Ενημέρωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

10. Έγκριση ή μη αιτήματος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης για την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού των Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης, στις 24 Ιουνίου 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση.

11. Έγκριση ή μη νέας πρότασης ανέγερσης τετραώροφης οικοδομής, με υπόγειο και pilotis, σε οικόπεδο, φερομένης ιδιοκτησίας Ιωάννη και Δημητρίου Μανίσαλη επί της οδού Πολυνείκους 13, στη Θήβα, Δήμου Θηβαίων, Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

12. Έγκριση ή μη πραγματοποίησης εκσκαφών για την ανέγερση νέου διώροφου ξενοδοχείου κλασικού τύπου τεσσάρων αστέρων (4*) με τμήμα υπογείου, σε γήπεδο, φερομένης ιδιοκτησίας της εταιρείας «DIAMOND STAR-Iωάννης Κ. Λιάρος & ΣΙΑ Ο.Ε.», εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου, Κοινότητας Ελαφονήσου, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

13. Έγκριση ή μη μελέτης της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις (Ε.Α.Χ.Α.) για το έργο «Ανάπλαση – Διαμόρφωση της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας στην Αθήνα».

14. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών για έναρξη νέας επιφανειακής έρευνας, στη νήσο Κέρο, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την ΚΑ’ Ε.Π.Κ.Α. και τη 2η Ε.Β.Α., κατά το έτος 2012, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος.

15. Επανεξέταση του αιτήματος για διενέργεια της συστηματικής ανασκαφής στον Σκάρκο Ίου, υπό τη διεύθυνση της επίτιμης Διευθύντριας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Μ. Μαρθάρη, ως έρευνας της ΚΑ’  Ε.Π.Κ.Α.

16. Έγκριση ή μη του αιτήματος αλλαγής φορέα διεξαγωγής και συνέχισης της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στην Κύθνο, Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Αιγαίου, κατά το έτος 2012, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Αλ. Μαζαράκη-Αινιάν.

17. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για την πραγματοποίηση των εργασιών στις νότιες παρυφές της αρχαίας πόλης της Θάσου, σε συνεργασία με την ΙΗ΄Ε.Π.Κ.Α. και τη 12η Ε.Β.Α., στο πλαίσιο νέου τριετούς προγράμματος (2012-2014) με τίτλο «Η διαχείριση του νερού στη Θάσο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: πρόγραμμα αποστράγγισης της Αγοράς Θάσου».

18. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου για τη διενέργεια ανασκαφικής έρευνας, σε συνεργασία με την ΚΒ΄ Ε.Π.Κ.Α., στο Ασκληπιείο της Κω, κατά το 2012, στο πλαίσιο νέου τετραετούς προγράμματος (2012-2015), υπό τη διεύθυνση της Επίτιμης Διευθύντριας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Μ. Φιλήμονος-Τσοποτού.

19. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών για τη διενέργεια κατά το 2012 νέας τοπογραφικής, γεωφυσικής και ανασκαφικής έρευνας στο Παλαίκαστρο Σητείας, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2012-2016), υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Carl Knappet.

20. Έγκριση ή μη του αιτήματος της ΚΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α. για έναρξη επιφανειακής και τοπογραφικής έρευνας στην Τροιζήνα, Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, Περιφέρειας Αττικής, κατά το 2012, στο πλαίσιο διετούς προγράμματος.

21. Έγκριση ή μη αποδοχής χορηγίας του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προς την ΚΑ΄Ε.Π.Κ.Α. για τις ανάγκες της ανασκαφικής έρευνας στη θέση «Μάνδρα» νήσου Δεσποτικού, Δήμου Πάρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2012.

22. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων  στην περιοχή Γαβρολίμνη, Δήμου Ναυπακτίας, Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στη χ.θ.  13+320 του έργου «Αυτοκινητόδρομος Ιονία Οδός από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα
– Τμήμα Αντίρριο –  Κεφαλόβρυσο».

23. Έγκριση ή μη διατήρησης και ανάδειξης σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά τις οικοδομικές εργασίες για την αποκατάσταση και επισκευή του, κηρυγμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου, κτηρίου με την επωνυμία «Αίολος» επί των οδών Αιόλου 5 και Αδριανού, στο Δήμο Αθηναίων, Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Ν. Διβάρη-Βαλάκου – Ευγ. Γερούση

24. Έγκριση ή μη κήρυξης-οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου Αγίας Αναστασίας στη θέση «Ζωναρά» στην Απολακκιά Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

25. Έγκριση ή μη κήρυξης-οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου πόλεως Τρικάλων, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

26. Έγκριση ή μη οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου Ιερών Ασκληπιού και Απόλλωνος Μαλεάτα στην Επίδαυρο, Δήμου Επιδαύρου, Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

27. Έγκριση ή μη τροποποίησης της γνωμοδότησης του θέματος με αρ. 6 της υπ’ αριθμ. 37/14.09.2010 Συνεδρίασης του Κ.Α.Σ. ως προς το σκέλος (Β) σχετικά με την πρόταση καθορισμού Ζωνών Α΄ και  Β΄ Προστασίας του αρχαιολογικού χώρου Ελεύθερνας, Δήμου Ρεθύμνου, Περιφέρειας Κρήτης.

28. Ιεραρχική προσφυγή του Γεωργίου Σκαλτσιώτη κατά της με αρ. πρωτ. 8626/23-11-2009 Απόφασης της 1ης Ε.Β.Α. με θέμα «Ανέγερση διώροφου κτηρίου γραφείων και καταστημάτων, σε οικόπεδο, φερομένης ιδιοκτησίας Γεωργίου Σκαλτσιώτη, στην πόλη της Αίγινας».

29. Έγκριση ή μη μελέτης με θέμα: «Ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης αστικού τοπίου στη Βέροια» του Δήμου Βέροιας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

30. Έγκριση ή μη κατάκλυσης των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στη θέση Λογκάς Ελάτης, Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου «Υδροηλεκτρικό έργο Ιλαρίωνα, στον μέσο ρου του ποταμού Αλιάκμονα, Ν. Κοζάνης και Ν. Γρεβενών», της ΔΕΗ Α.Ε.

31. Έγκριση ή μη διατήρησης και ανάδειξης αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της οριστικής μελέτης οδοποιίας της Μικρής Περιμετρικής Πατρών στην περιοχή του ρωμαϊκού και μεσαιωνικού υδραγωγείου και στην περιοχή κόμβου εξόδου της Μικρής Περιμετρικής Πατρών.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

Εισηγητές: Ν. Διβάρη-Βαλάκου – Δ. Σβολόπουλος – Αν. Μιλτιάδου

32. Έγκριση ή μη τροποποιημένης μελέτης εφαρμογής στεγάστρου προστασίας και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του κυκλικού λουτρού Ελληνιστικών χρόνων εντός της ιδιοκτησίας ΑΗΣ Αλιβερίου, Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Ν. Διβάρη-Βαλάκου – Δ. Σβολόπουλος

33. Έγκριση ή μη προγράμματος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου έτους 2012 για τη διενέργεια επεμβάσεων συντήρησης, στερέωσης και αποκατάστασης μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού (Ιεράς Πύλης, Τάφου των Λακεδαιμονίων, Κυκλικού Λουτρού, Κυκλικού Μνημείου στον τρίτο Όρο, Εκατείου).

34. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών στις 7 Ιουλίου 2012 για τη  διοργάνωση συναυλίας με έργα του Ρώσου συνθέτη Dimitri Chostacovitch με αναφορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο Διεθνούς Συμποσίου με θέμα «Το Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη: από την Ακαδημία του Πλάτωνος στην Χάρτα της Μπολόνια».

35. Έγκριση ή μη μελέτης αναστήλωσης και ανάδειξης Ταφικού Μνημείου στις Κολόνες της νήσου Σαλαμίνας, Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, Περιφέρειας Αττικής.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

Εισηγητές: Ν. Διβάρη-Βαλάκου – Αν. Μιλτιάδου

36. Έγκριση ή μη μελέτης ανάπλασης χώρου προτομής του Αριστοτέλη και της περιοχής προ της εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο αρχαίων Σταγείρων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ευγ. Γερούση  

37. Διόρθωση της Γνωμοδότησης του υπ’ αρ. 10 θέματος της Συνεδρίασης 2/24.1.2012 του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτων: α) φερομένης ιδιοκτησίας Γεωργίου Πεταλά, με κτηματολογικά στοιχεία ΚΜ 4193Α, 4193Β, 4193Γ, 4193Δ Γαιών Ασκληπειού, και β) φερομένης ιδιοκτησίας Ειρήνης Πεταλά, με κτηματολογικά στοιχεία ΚΜ 4193, 4193Ε, 4193Ζ, Γαιών Ασκληπειού, στο Ασκληπειό, νήσου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

38. Συμπλήρωση της Γνωμοδότησης του υπ’ αρ. 19 θέματος της Συνεδρίασης 8/27.3.2012 του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με τη μελέτη «Διαμόρφωση και Δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στην ανατολική τάφρο των ενετικών οχυρώσεων της παλαιάς πόλης Χανίων».

39. Έγκριση ή μη: α) μελέτης του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου καθολικού Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Στομίου», Δήμου Αγιάς, Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, και β) Διατύπωσης ή μη σύμφωνης γνώμης του ΥΠ.ΠΟ.Τ. για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου από την Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Στομίου, Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013, κατά άρθρο 21, παρ. 8 του Ν. 3614.

40. Έγκριση ή μη πρότασης στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος ΘΑΛΗΣ/ΕΣΠΑ 2007-2013 με τίτλο: «Διάσωση ξύλινων ναυαγίων στο Μεσογειακό θαλάσσιο οικοσύστημα: Ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων για την in situ προστασία τους» (MERMAID ακρώνυμο) των ΤΕΙ Αθηνών.

41. Ιεραρχική προσφυγή της ομόρρυθμης εταιρείας με την επωνυμία «Ενεργειακή Μεστών – Δ. Αλμυρούδης και ΣΙΑ ΟΕ» κατά της αρ. πρωτ. 3319π.έ./25-1-2012 Απόφασης της 3ης Ε.Β.Α. σχετικά με τη μη έγκριση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού από την ως άνω εταιρεία στη θέση «Σκουριά» των Μεστών Χίου.

42. Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης για την καθαίρεση του ορόφου διώροφου κτηρίου και την αποκατάσταση του ισογείου του, σε οικόπεδο φερομένης ιδιοκτησίας Όλγας Λαδοπούλου-Παλαγγιά, στο Νέο Μυστρά, Δήμου Σπάρτης, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

43. Έγκριση ή μη τροποποιημένης μελέτης σε νέο υπό κατασκευή τριώροφο κτήριο, ιδιοκτησίας Φωκά Ευαγγελινού επί της οδού Αλεξάνδρου Δεσύλλα 22 στη Γαρίτσα Κέρκυρας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

44. Έγκριση ή μη τοποθέτησης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στη στέγη της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

45. Έγκριση ή μη διοργάνωσης εκδηλώσεων με χρήση ζωντανής μουσικής στον υπαίθριο χώρο του τουριστικού καταλύματος «ΛΑΖΑΡΕΤΟ Α.Ε.» και «ΑΝΝΑ ΤΡΑΙΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» στη θέση Λαζαρέτο Μονεμβασίας, Δήμου Μονεμβασιάς, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

46. Έγκριση ή μη αιτήματος της Σχολής Χορού της Έφης Κρητικού για την παραχώρηση χρήσης του θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Τάφρο της Ρόδου, από την 1η έως τις 3 Ιουλίου 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ετήσια παράσταση της Σχολής.

47. Έγκριση ή μη αιτήματος της Σχολής Χορού της Μ. Βελιδάκη για την παραχώρηση χρήσης του θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Τάφρο της Ρόδου, στις 12 και 13 Ιουνίου 2012 και στις 4 Ιουλίου 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί παράσταση.

48. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας ZITA CONGRESS S.A. για την παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στις 22 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απογευματινή δεξίωση και μουσικοχορευτική εκδήλωση, στο πλαίσιο του Συνεδρίου APMS 2012 International Conference Advances in Production Management Systems, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 20-26 Σεπτεμβρίου 2012.

49. Έγκριση ή μη αιτήματος του ρωσικού ταξιδιωτικού γραφείου Labirint για την παραχώρηση χρήσης χώρων του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από τις 18 έως τις 22 Απριλίου 2012, για την πραγματοποίηση της τελετής έναρξης και δεξίωσης, στο πλαίσιο του ελληνικού φόρουμ τουρισμού.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

 Εισηγητές: Ευγ. Γερούση – Θ. Βλαχούλης  

50. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξη τμημάτων του Κάστρου Μεθώνης, Δήμου Πύλου-Νέστορος, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Λαγογιάννη 

51. Έγκριση ή μη αιτήματος-ενστάσεως του Ιωάννη Παναγιώτου κατά των Υπουργικών Αποφάσεων: α) αρ. ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΕΠ/Γ2/Φ58/108608/2104/13-11-2008, β) ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΕΠ/Γ2/Φ45/118848/2328/13-11-2008. 

52. Έγκριση ή μη καταβολής αποζημίωσης στον Νικήτα Βλαβιανό έναντι ενός πλακοειδούς λίθου προϊστορικών λίθων, προκειμένου να περιέλθει το αρχαίο στο Δημόσιο για τον εμπλουτισμό των Συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Απειράνθου Νάξου.

53. Έγκριση ή μη χορήγησης αμοιβής στον Γεώργιο Καζάντη για την παράδοση στην ΚΒ’  Ε.Π.Κ.Α. μαρμάρινης βάσης αγάλματος σε σχήμα πρώρας πλοίου.

54. Έγκριση ή μη συμπλήρωσης της γνωμοδότησης του υπ. αρ. 1 θέματος της Συνεδρίασης 7/13-3-2012 του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με τον δανεισμό αρχαίων έργων από Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της ιστορίας», που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από τέλη Οκτωβρίου 2012 έως τέλη Φεβρουαρίου 2013.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης  

55. Έγκριση ή μη τροποποίησης εγκεκριμένης μελέτης αποκατάστασης-ανακαίνισης του κτηρίου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος επί της οδού Φιλαρμονικής 23 στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας ως προς την διάνοιξη 2 παλιών ανοιγμάτων στην νότια όψη του κτηρίου.

56. Έγκριση η μη προτάσεως επιτροπής του άρθρου 41 του Ν. 3028 του 2002 για τη λήψη μέτρων προστασίας οικίας, φερομένης ιδιοκτησίας Φ. Αντωνούλη και Τρ. Χατζηαγγελή στην Κάτω Πόλη Μονεμβασιάς, Δήμου Μονεμβασιάς, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

57. Έγκριση η μη προτάσεως επιτροπής του άρθρου 41 του Ν. 3028/2002 για την διατήρηση και λήψη μέτρων προστασίας του Πύργου Μαυρομιχάλη στην Αρεόπολη, Δήμου Ανατολικής Μάνης, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

58. Έγκριση ή μη μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης Ναού Ταξιάρχη στη θέση Νιόκαστρο Καστανιάς, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Δ. Σβολόπουλος

59. Έγκριση ή μη πρότασης για τη συμπλήρωση του σπονδύλου στον οπισθόδομο του Ναού του Διός στην Ολυμπία με τεχνητό λίθο (αναπομπή).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Ν. Μίνως

60. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης μεταλλικών αντικειμένων του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας στη Ζώνη Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

61. Έγκριση ή μη μελέτης κατάστασης διατήρησης και παθολογίας του τοιχογραφικού διακόσμου των Ιερών Ναών Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίας Άννας στα Τέρια Λιρών, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

62. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης των κονιαμάτων του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της αρχαίας Νικόπολης, Περιφέρειας Ηπείρου.

 

 Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματείς του Συμβουλίου: Χριστίνα Αβρονιδάκη – Ευάγγελος Βιβλιοδέτης.

 

 

 

 

 

 

    Η Πρόεδρος του Συμβουλίου

Λίνα Μενδώνη

Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Τ.

   

      Ακριβές αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

    της Γραμματείας Κ.Α.Σ.

               κ.α.α.

 

      Χαρίκλεια Λαναρά

        Αρχαιολόγος ΠΕ

 

Ημερήσια Διάταξη

Πρόσκληση

Print
919

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627
2829123
45678910
1112
12/3/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.10, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 10).

 

Read more
1314151617
1819
19/3/2024 2:00 μμ - 11:00 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.11, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 11).

Read more
2021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset