Menu

ΚΑΣ

Event date: 18/6/2013 3:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, ώρα 15.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

                                                                                                                                 

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2013

 

Σας ειδοποιούμε, ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, θα συνεδριάσει την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, ώρα 15.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 20).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ν. Διβάρη-Βαλάκου

1. Συμπλήρωση και έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αρ. 10 Γνωμοδότησης της αρ. 19/11.06.2013 Συνεδρίασης του Κ.Α.Σ. σχετικά με την παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού σε καλλιτεχνικούς φορείς εκτός της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κατά τη θερινή-φθινοπωρινή περίοδο του  2013.

2. Έγκριση ή μη αιτήματος Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας για την παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Αρχαίας Μεσσήνης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη», στις 7 Ιουλίου 2013.

3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας για την παραχώρηση χρήσης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διάλεξη του Peter Eisenman, στις 22 Ιουνίου 2013.

4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για την παραχώρηση χρήσης του βράχου του Αρείου Πάγου, προκειμένου να τελεστεί Δέηση, στις 29 Ιουνίου 2013.

5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την ολοκλήρωση της επιφανειακής και την έναρξη ανασκαφικής έρευνας, στην περιοχή «Αφιάρτη», νήσου Καρπάθου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατά το έτος 2013, στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος (2013-2015) (εξ αναβολής).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Ν. Διβάρη-Βαλάκου –  Ε. Γερούση

6. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου για την παραχώρηση χρήσης του Βήματος του Αποστόλου Παύλου στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αρχαίας Κορίνθου, στις 29 Ιουνίου 2013, προκειμένου να τελεστεί Μέγας Συνοδικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτριες: Ν. Διβάρη-Βαλάκου – Μ. Λαγογιάννη

7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ιαπωνικού τηλεοπτικού συνεργείου ΤV TOKYO για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης, στο πλαίσιο πολιτιστικού–ενημερωτικού προγράμματος «World Travelling-Water», στην Ακρόπολη στις 24 Ιουνίου 2013 και στην Αρχαία Αγορά στις 3 Ιουλίου 2013. 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ευγ. Γερούση

8. Έγκριση ή μη αιτήματος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η.) Α.Ε. Ο.Τ.Α. για τη λειτουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης στην περιοχή της τάφρου των Ενετικών Τειχών και σε κοινοχρήστους, γειτονικούς χώρους, Δήμου Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης.

9. Έγκριση ή μη αιτήματος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Vodafone» για την χορήγηση αδείας παραμονής υφιστάμενης εγκατάστασης σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με την κωδική ονομασία «1000771 – Κάτω Πεύκη Μαρούσι», σε κτήριο επί της οδού Αγίου Γεωργίου 20, Δήμου Πεύκης, Περιφέρειας Αττικής.

10.  Έγκριση ή μη αιτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας-Τομέα Ψυχικής Υγείας για την παραχώρηση χρήσης του Λατινικού Παρεκκλησίου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση, κατά το διάστημα από 19 έως 23 Ιουνίου 2013.

11.  Έγκριση ή μη αιτήματος του καλλιτεχνικού σωματείου «Οι Αθεράπευτοι» για την παραχώρηση χρήσης υπαίθριου χώρου στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις, στις 4, 5 και 17 Ιουλίου 2013.

12.  Έγκριση ή μη αιτήματος του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου για την παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου στο παλάτι του Μ. Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στις 19 Ιουλίου 2013, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των διπλωμάτων των αποφοίτων της Ακαδημίας στο πλαίσιο της 18ης Συνόδου της Ροδιακής Ακαδημίας για το Δίκαιο της Θάλασσας.

13.  Έγκριση ή μη αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» για την παραχώρηση χρήσης του Κάστρου Χλεμούτσι Κυλλήνης, Π.Ε. Ηλείας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του «4ου Μεσαιωνικού Διημέρου», στις 22 και 23 Ιουνίου 2013.

14.  Έγκριση ή μη αιτήματος του Χρήστου Βουγιουκλή για την παραχώρηση χρήσης του Αρχοντικού Νικολαΐδη στη Χώρα Πάτμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σεμινάριο ζωγραφικής, στις 23 Ιουνίου 2013.

15.  Έγκριση ή μη αιτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας για την παραχώρηση χρήσης του θεάτρου στο Κάστρο Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ετήσιες χορευτικές παραστάσεις, στις 19 Ιουνίου και 31 Ιουλίου 2013.

16.  Έγκριση ή μη αιτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer – Θεσσαλονίκη) για την παραχώρηση χρήσης τμήματος του μνημείου Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος»), στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας, εντός του μηνός Ιουνίου 2013.

17.  Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου για την τέλεση Θείων Λειτουργιών.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Ευγ. Γερούση – Θ. Βλαχούλης 

18.  Έγκριση ή μη συμπληρωματικής μελέτης διαμόρφωσης της Β.Δ. πτέρυγας στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών, Δήμου Σερρών, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Λαγογιάννη

19.  Έγκριση ή μη χορήγησης αμοιβής στην Παρασκευή Τσιαμούρα για την παράδοση τεσσάρων αρχαίων αντικειμένων, δεκαπέντε αρχαίων νομισμάτων και ενός νομίσματος νεωτέρων χρόνων στην ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

20.  Έγκριση ή μη αιτήματος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) για: α) την παραχώρηση χρήσης περιβάλλοντος χώρου Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών και προαύλιου χώρου Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, εντός του μηνός Ιουνίου 2013 και β) άδεια κινηματογράφησης των ως άνω εκδηλώσεων.

21.  Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του κήπου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου, προκειμένου να εκτεθούν τρία σύγχρονα γλυπτά, από 21 έως 24 Ιουνίου 2013.

22.  Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του αύλειου χώρου του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών για την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης για παιδιά με τίτλο «Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου», από την ομάδα Μαγικές Σβούρες, στις 25 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο συνεργασίας της ΙΖ΄ΕΠΚΑ με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας.

23.  Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του αύλειου χώρου του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών για την πραγματοποίηση συναυλίας κλασικής μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γερμανικό Προξενείο, εντός Ιουνίου- Ιουλίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΙΖ΄ΕΠΚΑ με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας.

24.  Έγκριση ή μη: α) διοργάνωσης περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Πύρρος Βασιλεύς Ηγήτωρ. Η Ήπειρος της Μεσογείου και της Οικουμένης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων κατά το διάστημα από 28 Ιουνίου 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013, β) προσωρινού δανεισμού είκοσι ενός αρχαίων έργων από δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία, δύο νομισμάτων από τις Συλλογές της Alpha Bank, πέντε αρχαίων έργων από Μουσεία της Ιταλίας και γ) συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των προς δανεισμό αρχαίων έργων.

25.  Έγκριση ή μη αιτήματος του Μουσείου Ακρόπολης για τη χορήγηση άδειας προσωρινής εξαγωγής πέντε αρχαίων έργων στο Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας του Ιδρύματος Paul Scherrer Institut, Laboratory for Neutron Scattereing στην Ελβετία, για ερευνητικούς σκοπούς.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ –  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγητές: Θ. Βλαχούλης – Ευγ. Γερούση – Ν. Διβάρη-Βαλάκου 

26.  Έγκριση ή μη μελέτης απόσπασης αρχαιολογικών καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό «Βενιζέλου», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

 

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Σπύρος Πετρουνάκος.

 

 

 

 

      Η Πρόεδρος του Συμβουλίου

Λίνα Μενδώνη

Γενική Γραμματέας Πολιτισμού    του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

 

      Ακριβές αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

    της Γραμματείας Κ.Α.Σ.

               κ.α.α.

 

      Χαρίκλεια Λαναρά

          Αρχαιολόγος

 

Ημερήσια Διάταξη

Πρόσκληση 

Print
904

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset