Menu

ΚΑΣ

Event date: 16/6/2015 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 

Αθήνα, 12.06.2015

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 13).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Εισηγήτριες: Έ.Κόρκα -Ε. Γατοπούλου

  1. Έγκριση ή μη της τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του έτους 2015 των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στη χ.θ. 125+300 έως χ.θ. 125+700,  στο σκάμμα Δ, στο πλαίσιο του έργου «Αυτοκινητόδρομος Ιονία Οδός από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα – Τμήμα Αγρινίου (Α.Κ. Κουβαρά) – Άρτας (Κομπότι)», στη θέση «Κομπότι», Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου.
  2. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο του Έργου «Κάθετος Άξονας 45 Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή: Τμήμα Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή», στη θέση «Τρίτα Κορομηλιάς», ΤΚ Κορομηλιάς, ΠΕ Καστοριάς, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  3. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν σε οικόπεδο φερομένης ιδιοκτησίας «ΚΤΥΠ Α.Ε.» επί των οδών Λένορμαν-Αλικαρνασσού- Άστρους-Παλαμηδίου, Ο.Τ. 74081, Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος 51ου Γυμνασίου Αθηνών.
  4. Έγκριση ή μη τροποποίησης χάραξης του άξονα του νέου αυτοκινητόδρομου «Ριζόμυλος-Κορώνη», στο Πεταλίδι Δήμου Μεσσήνης, Π.Ε. Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  5. Έγκριση ή μη κατεδάφισης τμήματος κτηρίου, φερομένης ιδιοκτησίας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στη θέση «Αλώνια», Δήμου Δελφών, Π.Ε. Φωκίδας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (εξ αναβολής).
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης», στις 17, 18 και 19 Ιουλίου 2015.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης (ΙΜΣ/ITE) για διεξαγωγή γεωλογικής αρχαιολογικής έρευνας σε βυθισμένες αρχαίες εγκαταστάσεις στην Κρήτη, σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, κατά το έτος 2015.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής για έναρξη αρχαιολογικής έρευνας στο Γυμνάσιο της Ερέτριας, κατά το 2015, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2015-2019).
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας για συνέχιση της επιφανειακής, γεωφυσικής και ανασκαφικής έρευνας στον Άγιο Βασίλειο Ξηροκαμπίου Λακωνίας, κατά το 2015, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2015-2019).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου υψηλής πίεσης (ΤΑΡ) και συνοδευτικές εγκαταστάσεις» κατά μήκος του Ελληνικού τμήματος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη ανέγερσης ισόγειας κατοικίας με υπόγειο, φερομένης ιδιοκτησίας Ειρήνης Παπαριστείδη, σε υφιστάμενο συγκρότημα κατοικιών, στο Μανδράκι Ύδρας, Περιφέρειας Αττικής (εξ αναβολής).
  2. Έγκριση ή μη μελέτης προσθήκης ορόφου και αλλαγής χρήσης σε εργαστήριο αγιογραφίας υφισταμένης κατοικίας φερομένης ιδιοκτησίας Δημητρίου Μουλά, Ο.Τ. 72 της Τ.Κ. Καστρακίου, Δήμου Καλαμπάκας, Π.Ε. Τρικάλων.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Βυζαντινού Λουτρού της Θεσσαλονίκης (επί της οδού Θεοτοκοπούλου) στο πλαίσιο της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης – 4ου Φεστιβάλ Performance για την υλοποίηση δράσης και για την κινηματογράφησή της κατά το χρονικό διάστημα από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2015.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Γενικού Λυκείου Καρύστου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του «Μπούρτζι» Καρύστου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μαθητική πολιτιστική εκδήλωση, στις 24 Ιουνίου 2015.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του οργανισμού «Θέατρο Ανάποδα» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ εικαστικών και παραστατικών τεχνών, από 22 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2015.
  6. Έγκριση ή μη τροποποίησης της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΑΠΚ/ ΔΒΜΑ/ΤΕΞΕΙ/25928/ 15437/ 904/ 75/7-7-2014 Υ.Α. για διενέργεια αρχαιολογικής έρευνας στη θέση «Λούτρες» Μόχλου, Δήμου Σητείας, από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά το έτος 2015, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2014-2018).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «Aegean Airlines» για τη χορήγηση αδείας φωτογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, εντός μηνός Ιουνίου.
  2. Έγκριση ή μη: α) του αιτήματος του «Palazzo Reale» για την προσωρινή εξαγωγή και το δανεισμό δώδεκα (12) αρχαίων έργων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Myth and Nature. From Greece to Pompei», στο «Palazzo Reale» στο Μιλάνο από 31 Ιουλίου 2015-10 Ιανουαρίου 2016 και β) συγκρότησης τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.
  3. Έγκριση ή μη: α) διοργάνωσης της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Ρόδος: ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους αρχαϊκούς χρόνους» στην Αίθουσα των Ασθενών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου, κατά το χρονικό διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 και β) της προσωρινής εισαγωγής σαράντα οχτώ (48) αρχαίων έργων από το Μουσείο του Λούβρου, προκειμένου να παρουσιαστούν στην εν λόγω έκθεση.
  4. Έγκριση ή μη α) αιτήματος του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Βασιλείας για τον συμπληρωματικό δανεισμό και την προσωρινή εξαγωγή τεσσάρων επιπλέον έργων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός» από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 20 Απριλίου 2016 (διάρκεια έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου 2015 έως 27 Μαρτίου 2016) β) εκ νέου εξέτασης της προσωρινής εξαγωγής και δανεισμού του χάλκινου αγάλματος του Εφήβου των Αντικυθήρων (αρ. ευρ. Χ13396) και του μαρμάρινου αγάλματος του Απόλλωνα (αρ. ευρ. Γ15487), προκειμένου να παρουσιαστούν στην εν λόγω έκθεση και γ) συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας του συνόλου των έργων.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Χανίων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, στις 20 Ιουνίου 2015.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «HEL(L)AS! Everywhere! HEL(L)AS! Παντού!» του εικαστικού Κωνσταντίνου Ξενάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 23 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «Αιών» για την παρουσίαση σύγχρονων εικαστικών έργων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Γύρουλα και στην Ι. Μονή Καλορίτισσας στη Νάξο, στο πλαίσιο της έκθεσης «Istos», κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Λάμπρου Λιάδη για χορήγηση αδείας εξαγωγής τριών αρχαίων αντικειμένων κατοχής του στη Γδύνια της Πολωνίας.
  2. Έγκριση ή μη αντικατάστασης μέλους της τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας εκατόν πέντε (105) αρχαίων αντικειμένων που κληρονόμησε ο Λεωνίδας Κιτριλάκης από τον αποθανόντα Λεωνίδα Μάνδρα, προκειμένου να αποδοθεί ο αναλογών φόρος στην ΔΟΥ Χαλκίδας.
  3. Έγκριση ή μη σύστασης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας ενός (1) τριπτύχου που κληρονόμησε η Μαρία Αργυριάδη από τον αποθανόντα πατέρα της, Γαβριήλ-Ιωάννη Αργυριάδη, προκειμένου να αποδοθεί ο αναλογών φόρος στην ΔΥΟ Καλαμαριάς.
  4. Έγκριση ή μη σύστασης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας μίας (1) εικόνας στην κυριότητα της Ευτέρπης Κυρκανίδη, την οποία προτίθεται να μεταβιβάσει διά δωρεάς στον γιο της Στέφανο Κυρκανίδη, προκειμένου να αποδοθεί ο αναλογών φόρος στην αρμόδια ΔΟΥ.
  5. Έγκριση ή μη συγκρότησης Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κλαπέντων από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πωγωνίσκου Ιωαννίνων.
  6. Έγκριση ή μη συγκρότησης Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κλαπέντων από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Άνω Λαψίστα Ιωαννίνων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη «Τεχνικής έκθεσης για την κατάσταση διατήρησης και προτάσεις συντήρησης των διαφραγμάτων της Μονής Δαφνίου» στο πλαίσιο του Έργου «Αποκατάσταση Καθολικού Μονής Δαφνίου Β’ φάση», Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Μαρία Χουσιάδα.

 

      Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Αν. Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ

 

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

και Συμβουλίου Μουσείων

Χαρίκλεια Λαναρά

Print
781

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
151617
17/4/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.15, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 15).

Read more
18192021
2223
23/4/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.16, Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 16).

Read more
2425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset