Menu

ΚΑΣ

Event date: 7/7/2015 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 

Αθήνα, 03.07.2015

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη, 7η Ιουλίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 17).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Επέκταση της γραμμής 3 της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.: τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς», στο χώρο κατασκευής φρέατος εξαερισμού του Σταθμού «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ», έμπροσθεν του κτηρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής, επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου, Δήμου Πειραιά, Περιφέρειας Αττικής.
  2. Ιεραρχική προσφυγή Ανδρέα Σώκου κατά της αρ. 5/9/6045/3-8-2012 Απόφασης της Γ΄ Ε.Π.Κ.Α. (νυν Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων) «Περί αιτήματος για ανέγερση νέας διώροφης οικοδομής στη θέση Λαμποτρύπι του Δ.Δ.Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας Δυτ. Αττικής, εντός του Αρχαιολογικού Χώρου της Μάχης των Πλαταιών (ΦΕΚ 1306/Β/1999)».
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος Ν. Κωστάκη σχετικά με την εκρίζωση ελαιόδεντρων και την δενδροφύτευση ροδιών σε αγροτεμάχιο φερόμενης ιδιοκτησίας της, στη θέση «Κατεβασιά ή Γερός ή Ρέλια», Δήμου Επιδαύρου, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος Γ. Καλούδη σχετικά με α) τη δενδροφύτευση ελαιόδεντρων και β) την κατασκευή δικτύου μεταφοράς ύδατος σε αγροτεμάχιο φερόμενης ιδιοκτησίας της, στη θέση «Αλυφαντού», Δήμου Επιδαύρου, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  5. Έγκριση ή μη τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών σε φερόμενη ιδιοκτησία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Κληροδότημα Μαρίας Κασιμάτη» επί των οδών Σταδίου 53 και Αιόλου 96, στο Ο.Τ. 6 /περιοχή 66, Δήμου Αθηναίων.
  6. Έγκριση ή μη αποδοχής χορηγίας της επιχείρησης «Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ» προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων για τη διαμόρφωση, σε υπαίθρια έκθεση λίθινων ευρημάτων, οικοπέδου ιδιοκτησίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., στη συμβολή των οδών Δήμητρος, Πλούτωνος και Γκιόκα (Ο.Τ. 121), Δήμου Ελευσίνας.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Ήλιδας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου ‘Ηλιδας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και τηλεοπτικής κάλυψης αυτής εντός μηνός Ιουλίου 2015.
  8. Έγκριση ή μη αιτημάτων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν: α) η παράσταση «Βάκχες», στις 13 Ιουλίου 2015, β) εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Messenia Music Festival», κατά το διάστημα 13 έως 18 Αυγούστου 2015, και γ) βιντεοσκόπηση στιγμιοτύπων της παράστασης «Βάκχες».
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πνευματικού – Κοινωνικού – Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Οινιαδών, προκειμένου να παρουσιαστούν τρεις θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Οινιαδών 2015, κατά το χρονικό διάστημα 27 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου 2015.
  10. Έγκριση ή μη αιτημάτων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Πυθαγορείου Σάμου: α) των εταιρειών «Όψεις Πολιτισμού» και «Cricos Productions», προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία, στις 31 Ιουλίου 2015, και β) του ιδρύματος «Schwarz», προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του καθιερωμένου Φεστιβάλ Nέων Καλλιτεχνών (Samos Young Artists Festival), κατά το διάστημα 6 έως 16 Αυγούστου 2015.
  11. Έγκριση ή μη συνέχισης της αρχαιολογικής έρευνας στο Ιερό του Απόλλωνος Αμυκλαίου, κατά το 2015, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2015-2019).
  12. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, κατά το έτος 2015, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2015-2019).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της Άννας Γρυλλάκη για την αντικατάσταση στέγης, διάνοιξη υπάρχοντος ανοίγματος και μετατροπή δώματος σε βεράντα, σε οικία φερόμενης ιδιοκτησίας της στη Χώρα Πάτμου.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΕ» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου Φρουρίου Ρίου Πατρών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις παραδοσιακής μουσικής, στις 15 Ιουλίου 2015.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Αβδήρων για την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου των Αβδήρων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί υπαίθριος εσπερινός στο λόφο του βυζαντινού Πολύστυλου, στις 20 Ιουλίου 2015.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου στο Παλάτι του Μ. Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 22 Ιουλίου 2015.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ακαδημίας για το Δίκαιο της Θάλασσας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου στο Παλάτι του Μ. Μαγίστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για την απονομή των διπλωμάτων των αποφοίτων, στις 24 Ιουλίου 2015.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγητές: Ε. Γερούση –Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης προστασίας αρχιτεκτονικών ευρημάτων και διαμόρφωσης προσβάσεων στο συγκρότημα Μικρού Λουτρού Σιδηροκαυσίων, Π.Ε. Χαλκιδικής, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη: α) αιτήματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τον δανεισμό ενενήντα έξι (96) αρχαίων έργων αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κοζάνης, προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον», που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, από 15 Ιουλίου 2015 έως 15 Ιουνίου 2016 (διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουλίου 2015 έως 31 Μαΐου 2016) και β) συγκρότησης τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Cambridge University Press για τη χορήγηση αδείας χρήσης τεσσάρων εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου αρμοδιότητας Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε ηλεκτρονική έκδοση (e-book).
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του προαύλιου χώρου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει», την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, στο πλαίσιο παραγωγής βίντεο για την προβολή της χώρας, έως 25 Ιουλίου 2015.
  5. Διόρθωση της αρ. 22 Γνωμοδότησης στην αρ. 12/9-6-2015 Πράξης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση αιτήματος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του New Brunswick του Καναδά για το μακροχρόνιο δανεισμό αρχαιολογικού υλικού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης για εκπαιδευτικούς σκοπούς», ως προς τον όρο συνοδείας των αντικειμένων από την Ελλάδα στον Καναδά.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ελένης Χανδρινού για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους με προσωρινό τίτλο «Λαμπερή Αθήνα», αρχές Ιουλίου 2015.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας με την επωνυμία «COSMOTE» για την εγκατάσταση συστήματος Wi-Fi στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ρόδου, στο πλαίσιο παρουσίασης της περιοδικής έκθεσης «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής».
  8. Τροποποίηση της αρ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜ/ΤΑΜΣ/142924/84506/5130/3172/22.5.2015 Υ.Α. με θέμα «Έγκριση αιτήματος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Αθηνών, στο πλαίσιο παραγωγής διαφημιστικής ταινίας για την προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού», ως προς τον όρο καταβολής τελών.
  9. Έγκριση ή μη του οριστικού καταλόγου των προς δανεισμό αρχαίων έργων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός» από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 20 Απριλίου 2016 (διάρκεια έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου 2015 έως 27 Μαρτίου 2016) στο Μουσείο Αρχαιοτήτων της Βασιλείας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης του Ιερού Ναού Παναγίας Ρόγγων, Δήμου Κεφαλλονιάς, Π.Ε. Κεφαλληνίας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της Μαρίας Μικεδάκη για τη χορήγηση άδειας ανάρτησης στο διαδίκτυο τριών εικόνων του αρχαίου Θεάτρου Άργους και του Θεάτρου Αγοράς Άργους.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Π. Πετράκη, για χορήγηση αδείας ανάρτησης στο διαδίκτυο οπτικοακουστικού υλικού από τα μνημεία της Επιδαύρου.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Κ. Δερνίκου για χορήγηση άδειας εξαγωγής στις ΗΠΑ, σαράντα έξι (46) αρχαίων νομισμάτων κυριότητάς του, με σκοπό τη δημοπράτησή τους.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης των τοιχογραφιών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Καλαρρυτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Ελένη Ζώση.

 

     Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Αν. Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ

 

 

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

και Συμβουλίου Μουσείων

Χαρίκλεια Λαναρά

Print
832

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset