Menu

ΚΑΣ

Event date: 21/7/2015 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

   Αθήνα, 17.07.2015

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 19).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου των λόφων Μουσών, Πνύκας και Νυμφών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 29 Ιουλίου 2015.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Μαραθώνα για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου των Αθηναίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία, στις 31 Ιουλίου 2015.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Μυκόνου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της Αγοράς των Κομπεταλιαστών στον αρχαιολογικό χώρο Δήλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, την 1η Αυγούστου 2015.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Δρώντων Κάθαρσις Θεατρικό Εργαστήρι» για την παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Μακύνειας προκειμένου να παρουσιαστεί θεατρική παράσταση, στις 2 Αυγούστου 2015.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του πλατώματος νότια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στις 6 Αυγούστου 2015.
  6. Έγκριση ή μη αιτημάτων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου του Άργους: α) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ) προκειμένου να πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ 2015», κατά τη θερινή περίοδο του έτους 2015 και β) του Πολιτιστικού-Μορφωτικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κουτσοποδίου «Η Αγία Κυριακή», προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, στις 5 Αυγούστου 2015.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΑΝΘΟΣ» και του Πειραϊκού θεάτρου «Δημήτρης Ροντήρης» για την παραχώρηση χρήσης α) του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης β) του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών και γ) του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη στις 4 Αυγούστου, στις 26 Αυγούστου και στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2015 αντίστοιχα.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή Αφιάρτης Καρπάθου, κατά το έτος 2015, στο πλαίσιο διετούς προγράμματος (2015-2016).
  9. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης για αλλαγή φορέα διενέργειας της αρχαιολογικής έρευνας στη Νήσο Ντία, Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2014-2018)
  10. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας για διεξαγωγή γεωφυσικής έρευνας διετούς διάρκειας (2015-2016) στη θέση Αστέρια Γλυφάδας, κατά το έτος 2015, στο πλαίσιο πενταετούς ερευνητικού προγράμματος (2012-2016).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη- Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση ή μη μελέτης επέμβασης στις μακρές πλευρές και αναστήλωσης λίθων στο βόρειο επιστύλιο στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνος Βασσών, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη τροποποιημένης μελέτης σχετικά με την αναθεώρηση της υπ’ αριθμ. 334/2010 οικοδομικής άδειας για την ανέγερση διώροφου κτηρίου σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας Elmar Schneider στη θέση «Αυλάκι», Δήμου Ύδρας, Περιφέρειας Αττικής.
  2. Έγκριση ή μη συνέχισης του έργου «Κατασκευή λιμανιού Σχοινούσας στον όρμο Λιβάδι και οδού προσπέλασης από τη Χώρα προς το λιμάνι», νήσου Σχοινούσας, Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  3. Έγκριση ή μη αιτημάτων: α) του Δημοτικού Οργανισμού και β) της Πρεσβείας της Ισπανίας για την παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου στο Παλάτι του Μ. Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις στις 8 και 27 Αυγούστου 2015, αντίστοιχα.
  4. Έγκριση ή μη αιτημάτων: α) του Δήμου Χανίων και β) των εταιρειών «Chronos Art Productions και Notebook Artist’s Management & Marketing» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου της Δυτικής Τάφρου των Ενετικών Οχυρώσεων των Χανίων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση Κρητικών προϊόντων με τίτλο «Αγροτικός Αύγουστος», από 24 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2015 και μουσική εκδήλωση στις 10 Αυγούστου 2015, αντίστοιχα.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας για την παραχώρηση χρήσης του Φρουρίου Καζάρμα Σητείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των «Κορναρείων», κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2015.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για προσωρινή παραχώρηση χρήσης του υπαίθριου θεάτρου «Μάνος Χατζιδάκις», στη δυτική χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Ιησού των ενετικών τειχών Ηρακλείου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν παραστάσεις κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2015.
  7. Έγκριση ή μη αιτημάτων: α) του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και β) της εταιρείας «Molyvos Intenational Music Festival» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Φρουρίου Μολύβου προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναυλία στις 2 Αυγούστου 2015 και το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ από 16 έως 22 Αυγούστου 2015, αντίστοιχα.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της Φερενίκης Τσαμπαρλή για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ταρσί Χαμάμ Μυτιλήνης προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση χειροποίητων έργων από 2 έως 16 Αυγούστου 2015.
  9. Έγκριση ή μη διενέργειας ερευνητικού προγράμματος μετανασκαφικών εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, από την Eφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος των εκδόσεων «ΚΑΠΟΝ» για την χορήγηση αδείας διάθεσης των βιβλίων «Εικόνες από τις Θρακικές ακτές του Εύξεινου Πόντου», «Πολεοδομική Εξέλιξις των Αθηνών», «Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιο Όρος» και «Οι Άγιοι Τόποι. Εικονογραφημένα Προσκυνητάρια 17ου αι. -18ου αι.», από τα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, αρμοδιότητας ΤΑΠ.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Annika Kropp για χορήγηση άδειας χρήσης τεσσάρων εικόνων αρχαίων μνημείων αρμοδιότητας Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων σε ηλεκτρονική έκδοση (e-book).
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της Deborah Protheroe για τη χορήγηση άδειας χρήσης απεικόνισης του αρχαιολογικού χώρου του Λυκείου, αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, σε ηλεκτρονική έκδοση (e-book) από τις εκδόσεις Oxford University Press.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας Mouzenidis Travel για χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία αρμοδιότητας ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της βρετανικής εταιρείας παραγωγής LION TV για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας ΕΦΑ Αθηνών, Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων, Κορινθίας, Κυκλάδων και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκυμαντέρ ιστορικού περιεχομένου με τίτλο “Meet the Roman Empire”, κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως 6 Αυγούστου 2015.
  6. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για τη διοργάνωση περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Λεσβία Γη, Ξενία Γη, Καλλιτεχνήματα δημιουργών σε πηλό από την προϊστορία έως το σήμερα», στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, κατά το χρονικό διάστημα από 31 Ιουλίου 2015 έως 31 Ιουλίου 2016.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας “Queen of Spade Production Services” για τη χορήγηση αδείας φωτογράφησης στους αρχαιολογικούς χώρους Καμίρου και Ακροπόλεως Ρόδου, στις 26 Ιουλίου 2015 και ανάρτησης των φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων κατασχεθέντων εις χείρας Κουτσουδάκη Σταύρου του Ελευθερίου.
  2. Έγκριση ή μη αντικατάστασης μέλους Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κατασχεθέντων εις χείρας Βορδώνη Δημητρίου του Γρηγορίου.
  3. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κατασχεθέντων εις χείρας Αντώνιου Χασιώτη, Νικόλαου Τριανταφύλλου, Θεόδωρου Δήμου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια :Μ. Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη συμπλήρωσης της μελέτης συντήρησης «Το Ωρολόγιο του Ανδρόνικου Κυρρήστου, Τεύχος 3ο, Τεκμηρίωση Κατάστασης διατήρησης Επιχρισμάτων», μετά τον εντοπισμό ζωγραφικού διακόσμου, κάτω από το επίχρισμα των Οθωμανικών χρόνων καθώς και σημείων με χρωστική επί λίθου.
  2. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης των τοιχογραφιών του Ι. Ν. Ταξιάρχη στα Μονοίτσια Νάξου, Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Κώστας Πασχαλίδης.

 

  Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Αν. Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ

 

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού

Συμβουλίου και Συμβουλίου Μουσείων

Χαρίκλεια Λαναρά

Print
946

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
1314
14/5/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.19, Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 19).

Read more
1516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset