Menu

ΚΑΣ

Event date: 1/9/2015 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

Αθήνα, 28.08.2015

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη , 1 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 23).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου, φερόμενης ιδιοκτησίας Νίκης-Μαρίας και Ευαγγελίας Κοντού και Παντελή Κοντογιάννη, επί της οδού Ηλία Ασπιώτη στην περιοχή Αγ. Ανάργυροι στην πόλη της Χίου, Δήμου Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Λαμιέων για παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλια», εντός του Σεπτεμβρίου 2015.

  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της Αποστολίας Παπαδαμάκη για α) τη διεξαγωγή υποβρύχιας παράστασης με τίτλο "Σταγόνες Αναπνοής" (Drops of Breath) στον παράλιο χώρο έμπροσθεν του ξενοδοχείου Grecotel Cape Sounion στο Σούνιο και β) την παραγωγή και ανάρτηση στο διαδίκτυο ταινίας τεκμηρίωσης.

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του ΚΘΒΕ για την παραχώρηση χρήσης των αρχαιολογικών χώρων της Ακαδημίας Πλάτωνος και της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράσταση με τίτλο "Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη με το φως του Ήλιου" στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2015.

  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Κισσάμου Χανίων για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στη θέση Αγία Παρασκευή Φαλάσαρνας Δ.Δ. Πλατάνου.

  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Π. Μανώλαρου για την εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών σε ισόγειο κτίσμα και οριοθέτηση αγροτεμαχίου φερομένης ιδιοκτησίας του στο Ηραίο Σάμου, Δήμου Σάμου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

  7. Έγκριση ή μη αιτήματος Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Θορικού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία από την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων Μουσικής στις 5 Σεπτεμβρίου 2015.

  8. Έγκριση ή μη αποδοχής δωρεάς αγροτεμαχίου φερομένης ιδιοκτησίας Torsten Mattern, στη θέση «Βολιμωτή» Αρχαίων Κλεωνών, Δήμου Νεμέας, Π.Ε. Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη- Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση η μη μελέτης εκτέλεσης προσωρινών χωματουργικών εργασιών για την εξασφάλιση των πρανών του τύμβου Καστά, του ταφικού μνημείου, του περιβόλου και του περιβάλλοντος χώρου αυτού και προσωρινών διευθετήσεων απορροής όμβριων υδάτων για την προστασία του μνημείου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος των International New York Times για τη χορήγηση αδείας: α) παραχώρησης χρήσης της Στοάς Αττάλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πλαίσιο του «Athens Democracy Forum 2015» και β) κινηματογράφησης – βιντεοσκόπησης της εκδήλωσης κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2015.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση ή μη πρόσληψης τεχνικού συμβούλου για την επίβλεψη των εργασιών εξασφάλισης, προστασίας και ανάδειξης του ταφικού μνημείου, του περιβόλου και του περιβάλλοντος χώρου στο λόφο-τύμβο Καστά Αμφίπολης Σερρών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη μελέτης διαμόρφωσης χώρου στάθμευσης εκμετάλλευσης Γεωργίου Νικόλα σε οικόπεδο φερομένης ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ι. Θεοτόκη στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας.

  2. Έγκριση ή μη προμελέτης σχετικά με κατασκευή φυλακίου και βελτίωση υφιστάμενης οδού πρόσβασης στο Κάστρο Υπάτης, στο πλαίσιο της μελέτης «Ανάδειξης Βυζαντινών-Μεταβυζαντινών Μνημείων Νομού Φθιώτιδας» Π.Ε Φθιώτιδας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  3. Έγκριση ή μη της ανάθεσης επίβλεψης των εργασιών του έργου «Αποκατάσταση και Λειτουργική Αναβάθμιση Ιεράς Μονής Αποκάλυψης Πάτμου» σε εξωτερικό συνεργάτη.

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Ηρακλείου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης χώρων στα ενετικά τείχη Ηρακλείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015».

  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης για χορήγηση αδείας τέλεσης της ετήσιας Aρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγήτριας στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.

  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Β. Σιούζου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων στο Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση σύγχρονης κεραμικής.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Ε. Γερούση- Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη μελέτης κατασκευής στεγάστρου στον ασκεπή Ναό της Παναγίας στην Πατσώ, Δήμου Αμαρίου, Π.Ε. Ρεθύμνου, Περιφέρειας Κρήτης (εξ αναβολής).

  2. Έγκριση ή μη ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης και μελέτης φωτισμού στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ενετικού Φρουρίου Ηρακλείου».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη μελέτης στερέωσης των οικιών 1 και 2 στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας, Δήμου Μονεμβασίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη χορήγησης αμοιβής στον Κωνσταντίνο Λαδόπουλο για την παράδοση επτά αρχαίων αντικειμένων στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (εξ αναβολής).

  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «Sid Gentle Films» για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Κέρκυρας και στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στο πλαίσιο παραγωγής τηλεοπτικής σειράς με τίτλο “The Durrels”, εντός του χρονικού διαστήματος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2015.

  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας Producing Partners για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Αθηνών, στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο “Viajante” (“Traveller”), κατά το χρονικό διάστημα 8-9 Σεπτεμβρίου 2015.

  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «ΑΡΓΩ» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στην περιοχή του Ναυαγίου Αντικυθήρων, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας με τίτλο «Οι Υποβρύχιες Αρχαιότητες των Αντικυθήρων», εντός των μηνών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2015 (εξ αναβολής).

  5. Έγκριση ή μη α) καθορισμού–επανακαθορισμού αντιτίμων εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων, β) κατάργησης των υφισταμένων ενιαίων εισιτηρίων γ) θέσπισης ενιαίου εισιτηρίου για τους αρχαιολογικούς χώρους των Αθηνών και δ) επανεξέτασης καθεστώτος ελευθέρας εισόδου.

  6. Έγκριση ή μη α) αιτήματος της Ειδικής Εφορείας για το Κολοσσαίο, το Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο και την Αρχαιολογική Περιοχή της Ρώμης για το δανεισμό και την προσωρινή εξαγωγή ενός (1) αρχαίου έργου από το Μουσείο Ακρόπολης, προκειμένου να παρουσιαστεί στην περιοδική έκθεση με τίτλο “La Forza delle Rovine”, στο Museo Nazionale Romano di Palazzo Altemps στη Ρώμη, από το Σεπτέμβριο 2015 έως 24 Φεβρουαρίου 2016 (διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2015 – 31 Ιανουαρίου 2016) και β) συγκρότησης τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας του έργου.

  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Νίκου Φλώρου για την παραχώρηση χρήσης του ορόφου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από 5 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2015 για την παρουσίαση έκθεσης με τίτλο «Αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο. Ανάγλυφοι πίνακες του Νίκου Φλώρου, Ελλάδα».

  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της Αικατερίνης Σταμίδη για τη χορήγηση αδείας πραγματοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ελευσίνας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτριες: Σ. Χούλια-Καπελώνη- Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη χορήγηση αδείας α) κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των ΕΦΑ Λέσβου και Χίου, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας για την προβολή της Λέσβου και της Χίου, κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου 2015 και β) ανάρτησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα www.greentraveller.co.uk.

  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη χορήγηση αδείας α) κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας των ΕΦΑ Αθηνών, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων στο πλαίσιο παραγωγής βίντεο για την προβολή της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου 2015 και β) ανάρτησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα «www.visitgreece.gr».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη της προκαταρκτικής μελέτης συντήρησης του θριγκού της τρίτης αίθουσας του ταφικού μνημείου στο λόφο-τύμβο Καστά της Αμφίπολης Σερρών.

  2. Έγκριση ή μη της προκαταρκτικής μελέτης συντήρησης των δαπέδων του ταφικού μνημείου στον λόφο-τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, Π.Ε. Σερρών.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Κώστας Πασχαλίδης.

Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Αν. Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ

                                                       

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού

Συμβουλίου και Συμβουλίου Μουσείων

Xαρίκλεια Λαναρά

Print
852

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset