Menu

ΚΑΣ

Event date: 1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ Export event

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 431, 213 1322 351

 

Αθήνα, 29 Απριλίου 2024 

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 

Εισηγήτρια: Έ. Κουντούρη

  1. Ιεραρχική Προσφυγή της εταιρείας με την επωνυμία «VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.» κατά της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΑ/489048/12-10-2021 Πράξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, με την οποία δεν εγκρίθηκε αίτημα της εταιρείας για την εγκατάσταση νέου Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας με κωδική ονομασία «2623 ΚΝΩΣΣΟΣ 2», στη θέση «Προφήτης Ηλίας» Σκαλανίου, Δήμου Ηρακλείου, Π.Ε. Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης.
  2. Έγκριση ή μη: α) προσωρινής παραχώρησης χρήσης του αρχαίου θεάτρου στο Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο και του αρχαίου θεάτρου της πόλης της Επιδαύρου στην «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.», για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, κατά τη θερινή περίοδο του έτους 2024 και β) των σκηνικών των παραστάσεων του προγράμματος της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου στο θέατρο του Ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο και στο θέατρο της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου.
  3. Έγκριση ή μη των σκηνικών των παραστάσεων του προγράμματος της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2024.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έ. Κουντούρη - Ι. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας εντός Ζώνης Α προστασίας του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Νέας Περάμου, Δήμου Παγγαίου, Π.Ε. Καβάλας.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών για επέκταση της επιφανειακής έρευνας κατά το 2024 σε  νησίδες των Κυκλάδων  γύρω από τη Θήρα, την Ανάφη, τη Φολέγανδρο, τις Μικρές Κυκλάδες, την Ίο και τη Νάξο, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου τριετούς προγράμματος (2022-2024) σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έ. Κουντούρη - Ι. Παπαγεωργίου - Ν. Σαραγά

  1. Έγκριση ή μη μουσειολογικής μελέτης στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανάδειξη, διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου των αρχαίων Νεωρίων και των Μεσαιωνικών Κήπων του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και δημιουργία υπαίθριας γλυπτοθήκης στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου και στην αρχαία ακρόπολη Ρόδου», ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5162235, η οποία εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στη ν. Ρόδο, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη - Θ. Βλαχούλης - Μ. Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη μελετών ωρίμανσης: α) αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης για τη στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος των Ανατολικών Θερμών, και β) μελέτης συντήρησης ψηφιδωτών δαπέδων των Ανατολικών Θερμών και της Δυτικής Πόλης στον Αρχαιολογικό χώρο Δελφών.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη της μελέτης: «Ανάδειξη του «Μακεδονικού Τάφου του Φοίνικα» στη Θεσσαλονίκη και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου».

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ι. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη προσθήκης κατ΄ επέκταση διώροφου κτηρίου στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», φερόμενης ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, εκτός των ορίων του οικισμού Αγίας Ειρήνης, Δήμου Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας και εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά.
  2. Έγκριση ή μη: α) υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4495/2017 αυθαίρετων κατασκευών και β) ανέγερσης δύο ισόγειων κτισμάτων (κατοικίες) εντός αγροτεμαχίου φερόμενης ιδιοκτησίας Αντωνίου Γραββάνη και Μαρίας Καρούτα, στην εκτός σχεδίου θέση «Μεράι», Δήμου Μετεώρων, Π.Ε. Τρικάλων.
  3. Έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου φερομένης ιδιοκτησίας Αθανασίου Ιωάννη και Τρακόλη Αικατερίνης, επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη, στην Παναγία Καβάλας, Π.Ε. Καβάλας, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  4. Έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων Α΄ τάξης 4* δυναμικότητας 71 κλινών και την προσθήκη κτηριακού συμπλέγματος 4* δυναμικότητας 29 κλινών στη θέση «Αγία Σωτήρα» εκτός ορίων οικισμού «Καφιόνα», Δ.Ε. Οιτύλου, Δήμου Ανατολικής Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας του φορέα «ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΑΞΚΕΤΕ».

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Ι. Παπαγεωργίου - Θ. Βλαχούλης  

  1. Έγκριση ή μη: α) αρχιτεκτονικής, β) στατικής και γ) γεωτεχνικής μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Βίτσας, Δήμου Ζαγορίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου.
  2. Έγκριση ή μη:  α) αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης ανακατασκευής του θεάτρου εντός του Κάστρου Παντελίου και β) αρχιτεκτονικής μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης και μελέτης δομικής αποκατάστασης των οχυρώσεων του Κάστρου Παντελίου στο πλαίσιο του έργου «Μελέτες Ωρίμανσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση, Προστασία, Ανάδειξη και Επισκεψιμότητα του Κάστρου Παντελίου στη Λέρο».
  3. Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης αποκατάστασης παλαιάς διώροφης κατοικίας φερομένης ιδιοκτησίας Μαλάμως και Αικατερίνης Κορμπέτη στη Χώρα της Πάτμου.
  4. Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης, στατικής μελέτης, μελέτης Η/Μ και μουσειολογικής - μουσειογραφικής μελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχοντικού Νοταρά στα Άνω Τρίκαλα Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Π.Ε. Κορινθίας.
  5. Έγκριση ή μη μελέτης πυροπροστασίας αρχαιολογικού χώρου και μουσείου κάστρου στο Χλεμούτσι Ηλείας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης στερέωσης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης του Τεμένους Α΄ εντός του Γ΄ περιβόλου των τειχών του Κάστρου Ακροκορίνθου σε ασφαλή επισκέψιμο κλειστό χώρο»

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ν. Σαραγά

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων για τη διοργάνωση περιοδικής έκθεσης εννέα (9) εικαστικών έργων της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη με τίτλο «Θραύσματα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου, από 18 Μαΐου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη μόνιμης εξαγωγής στη Γερμανία μίας φορητής εικόνας (Παναγίας Βρεφοκρατούσας, αρχές 19ου αι.) κυριότητας της Γεμενετζή Αριάδνης του Γεωργίου.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Κ.Α.Σ.-Σ.Μ.

Γραμματέας του Συμβουλίου: Χρυσάνθη Τσούλη

 

 

Ο Πρόεδρος

του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Γεώργιος Διδασκάλου

Γενικός Γραμματέας

Πολιτισμού του ΥΠΠΟ

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Προϊσταμένη

του Αυτοτελούς Τμήματος

Γραμματείας Κ.Α.Σ. - Σ.Μ.

Χαρίκλεια Λαναρά

Π.Ε. Αρχαιολόγων

 

 

Print
353

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
1314
14/5/2024 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.19, Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 19).

Read more
1516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset