Menu

ΚΑΣ

Event date: 12/7/2016 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

   Αθήνα, 08.07.2016

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 26).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση η μη: α) διατήρησης των αρχαιοτήτων που απεκαλύφθησαν στον υπόγειο χώρο του κτηρίου φερομένης ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ο.Τ.6028, που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως, Βουλής, Απόλλωνος και Πεντέλης στον Δήμο Αθηναίων και β) της τροποποιημένης αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης μετατροπής του υφιστάμενου κτηρίου (πρώην Υπουργείο Παιδείας) σε ξενοδοχείο κλασικού τύπου.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Σκιάθου για την παραχώρηση απλής χρήσης χώρων αιγιαλού και παραλίας στη θέση «Βασιλιάς» Δήμου Σκιάθου.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2016.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «Θεατρική Δημιουργία» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση με τίτλο «Του Κουτρούλη ο γάμος», στις 2 Αυγούστου 2016.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Μυκόνου και του Κινηματογράφου «Μαντώ» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της Αγοράς των Κομπεταλιαστών στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 17 Ιουλίου 2016.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακύνειας, Ρίζας και Καλαβρούζας Ναυπακτίας για την παραχώρηση του αρχαίου θεάτρου Μακύνειας για την παρουσίαση εκδήλωσης με τίτλο «Βυζαντινή Μουσική και Δημοτική Παράδοση», στις 20 Ιουλίου 2016.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος τηςΑστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗ” για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Αμφίπολης, προκειμένου να παρουσιαστούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Αμφίπολης, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2016.
  8. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης για την προσωρινή παραχώρηση του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Σοφοκλέους Αντιγόνη» του Εθνικού Θεάτρου, στις 31 Ιουλίου 2016.
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος του χορευτικού ομίλου «ΧΟΡΟΣ» για την χορήγηση προσωρινής αδείας χρήσης του χώρου του αρχαίου θεάτρου Πυθαγορείου Σάμου, προκειμένου να διοργανωθεί μουσικοχορευτική παράσταση ελληνικών παραδοσιακών χορών, εντός του μηνός Ιουλίου 2016.
  10. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών για τη χορήγηση αδείας διενέργειας ανασκαφικής τομής στο υστεροαρχαϊκό ιερό (οικόπεδο Λαζαρίδη), στην Ηφαιστία Λήμνου, κατά το 2016.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Σ. Χούλια – Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), Δήμου Μαραθώνα Ανατολικής Αττικής».

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη – Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση ή μη της μελέτης «Ανάδειξη του χώρου του Aνακτόρου της αρχαίας Πέλλας», Δήμου Πέλλας, Π.Ε. Πέλλας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη τροποποίησης αρχιτεκτονικής μελέτης για προσθήκη στεγάστρων στα κτήρια και παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου φερόμενης ιδιοκτησίας Δημ. & Γ. Καλοειδή Α.Ε., στη θέση «Δεύτερο Σταυροδρόμι», Δήμου Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  2. Έγκριση ή μη νέας μελέτης ανακατασκευής παλαιού ισογείου κτίσματος εντός ακινήτου φερόμενης ιδιοκτησίας Φωτεινής Χριστοφορίδου στη θέση «Απαλλωνιά», στη Χώρα Πάτμου.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εικαστική Παρέμβαση. Δημιουργική Ομάδα Μυτιλήνης», προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση έργων των μελών του, κατά το διάστημα από 24 έως 30 Ιουλίου 2016.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους αποφοίτους της Σχολής, στις 27 Ιουλίου 2016.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του παιδικού Σταθμού «Καραμελόσπιτο» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ετήσια θεατρική παράσταση, στις 28 και 29 Ιουλίου 2016.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου στη Βόρεια Πλευρά του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσικοθεατρική παράσταση, στις 9 Αυγούστου 2016.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημήτρη Μαροσούλη για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Κάστρου Πύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση,
    στις 19 Αυγούστου 2016.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Σ. Χούλια – Καπελώνη – Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης  και αποκατάστασης όψεων και εσωτερικής διαμόρφωσης κτηρίου, φερομένης συνιδιοκτησίας Κωνσταντίνου, Γεωργίου και Ασπασίας Παλατιανού επί των οδών Καποδιστρίου 10,Σουλίου και Αγγέλου Γιαλλινά, στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, Δήμου Κέρκυρας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση ή μη μελέτης για την αναστήλωση της Δυτικής Στοάς του Γυμνασίου της Αρχαίας Μεσσήνης, Δήμου Μεσσήνης, Π.Ε. Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη 

  1. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Μουσείου Μπενάκη για την προσωρινή εξαγωγή με σκοπό το δανεισμό εννέα (9) έργων στο Museu del Disseny της Βαρκελώνης, προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο “Brick by Brick: Ceramics Applied to Architecture” από τις 20 Αυγούστου του 2016 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 (διάρκεια έκθεσης: 15 Σεπτεμβρίου 2016 έως 29 Ιανουαρίου 2017).
  2. Έγκριση ή μη: α) συμπληρωματικού αιτήματος της ΕΦΑ Κυκλάδων για τον προσωρινό δανεισμό τεσσάρων (4) κοσμημάτων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ενός (1) κοσμήματος από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Vanity. Ιστορίες κοσμημάτων στις Κυκλάδες» (διάρκεια έκθεσης: Ιούλιος 2016-Ιούλιος 2017) και β) συγκρότησης εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των παραπάνω έργων.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος της βρετανικής εταιρείας παραγωγής «Denham Productions» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, αρμοδιότητας των ΕΦΑ Ημαθίας και Πόλης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος του βρετανικού δικτύου ΒΒC, με τίτλο «Rick Stein’s Long Weekends», κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 31 Ιουλίου 2016.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «ANEMON PRODUCTIONS» για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητας ΕΦΑ Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το ταξίδι της τροφής: Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα», κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου 2016.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του σωματείου «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου και των Αρχαιολογικών Χώρων Τροιζήνας, Πόρου, Μεθάνων και της ευρύτερης περιοχής Τροιζηνίας ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΡΝΙΑΔΗΣ» για τη χορήγηση αδείας κατασκευής αντιγράφου της ενεπίγραφης στήλης του «Ψηφίσματος του Θεμιστοκλέους» του Επιγραφικού Μουσείου (αρ. ΕΜ 13330).
  6. Έγκριση ή μη άρσης άδειας κατοχής εκατόν σαράντα (140) αρχαίων αντικειμένων και τριάντα επτά (37) αρχαίων νομισμάτων από τον Χαράλαμπο Κουτελάκη και μεταβίβαση αυτών δια δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην ΕΦΑ Ηρακλείου, στην ΕΦΑ Χίου, στην ΕΦΑ Κυκλάδων, στην ΕΦΑ Δωδεκανήσου και στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο για τον εμπλουτισμό των συλλογών τους.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

ΕισηγήτριαΒ. Παπαγεωργίου

  1. Συγκρότηση Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας εκκλησιαστικών κειμηλίων, κλαπέντων από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κακόλακκου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου.
  2. Συγκρότηση Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κλαπέντων από την Ιερά Μονή Παντελεήμονα Αγιάς, Π.Ε. Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  3. Συγκρότηση Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κατασχεθέντων εις χείρας Μπακογιάννη Αποστόλου του Λεωνίδα, Τζερεμέ Παναγιώτη του Θωμά και Τσακάλου Ευαγγελία του Οδυσσέα.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του καθηγητή Alessandro Naso για τη χορήγηση άδειας ανάρτησης στο διαδίκτυο εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου αρμοδιότητας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Εξωραϊστικού Δημιουργικού Συλλόγου Πλατάνου » Η Ενότητα» για τη χορήγηση άδειας χρήσης εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου από την Αρχαία Φαλάσαρνα στο διαδίκτυο.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μαρία Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη της «μελέτης για τη συστηματική συντήρηση και αισθητική αποκατάσταση των τοιχογραφιών του Βυζαντινού ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην πόλη της Βέροιας», Π.Ε. Ημαθίας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  2. Έγκριση ή μη των συμπληρωματικών στοιχείων της μελέτης συντήρησης των ξυλόγλυπτων στοιχείων του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Μετσόβου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Μαρία Χουσιάδα.

 

 Η Πρόεδρος του

  Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

 

 

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού

Συμβουλίου και Συμβουλίου Μουσείων

Xαρίκλεια Λαναρά

ΠΕ Αρχαιολόγων

Print
834

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
1/5/2024 1:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνεδρίαση αρ.18, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 18).

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset