Menu

Ενημέρωση Πολιτών

Event date: 4/11/2021 2:00 μμ Export event
/ Κατηγορίες: Ενημέρωση πολιτών

Πρόσκληση - Ημερήσια Διάταξη 40 - Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, ώρα 14:00, στο Αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Καρύτση 10, Τ.Κ. 105 61 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 32 31 312, 210 32 51 426 Fax: 210 32 20 754, e-mail: grksnm@culture.gr

 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείστε στη Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων

του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

που θα συνέλθει την ΠΕΜΠΤΗ 4-11-2021 στις 14.00

ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

στο αμφιθέατρο του Κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού,

στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα.

Σε περίπτωση που δεν θα παραστείτε, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 40/4-11-2021

 

Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εισηγήτρια:Σταυρούλα Φωτοπούλου

 

ΘΕΜΑ1ο: Έγκριση ή μη σύστασης Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής της παρ. 11 του άρθρου 73 του ν. 3028/2002 για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας του συνόλου της συλλογής της πτωχευμένης Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.) με σκοπό την αγορά της από το Δημόσιο.

 

Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων

Εισηγήτρια: Ιουλία Παπαγεωργίου

 

ΘΕΜΑ2ο:   "Έγκριση ή μη χαρακτηρισμού του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κλεισούρας, Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, ως μνημείου".

.              

Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων

Εισηγήτρια: Ιωάννα Καράνη

 

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ή μη της Αρχιτεκτονικής Μελέτης Εφαρμογής, της «Ανάπλασης του Βόρειου και Νότιου κλάδου της λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο πλαίσιο του έργου  «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης», του Δήμου Σπάρτης, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης ανέγερσης συγκροτήματος κτιρίων γραφείων με δύο υπόγεια επίπεδα στάθμευσης, επί των οδών 26ης Οκτωβρίου, Φρίξου και Νικηφόρου Ουρανού, στη Θεσσαλονίκη (Ο.Τ. 130044), φερόμενης ιδιοκτησίας OURANIA ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Μ.Α.Ε., πλησίον α) του χαρακτηρισμένου, από το ΥΠ.ΠΟ.Α., ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο», συγκροτήματος κτιρίων του πρώην Ζυθοποιείου «Φιξ» και β) του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΠΟΑ ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο», συγκροτήματος του παλαιού αντλιοστασίου της Εταιρείας Υδάτων Θεσσαλονίκης.

 

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ή μη  της μελέτης εκτέλεσης εργασιών για την επισκευή των οριζόντιων ιδιοκτησιών Υ1, Ι3 και Α1, φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Αντρέι Κουρπατόβ, και του κελύφους του διατηρητέου από το ΥΠΕΝ κτηρίου επί της οδού Δεξίππου 3 (Ο.Τ. 60080) στην Πλάκα, στον Δήμο Αθηναίων.

 

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης ημιτριώροφου κτηρίου με τμήμα υπογείου και δώμα, χαρακτηρισμένου ως νεώτερου μνημείου, επί της οδού Περικλέους 54, στη συνοικία Ρόμβης στο παλαιό Εμπορικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, φερόμενης ιδιοκτησίας Παναγιώτη Νιώρα και Βασιλικής Φωτοπούλου.

 

ΘΕΜΑ7ο: Επικαιροποίηση ή μη της Υ.Α. με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΔΝΣΑΚ/99234/2797/29-11-2006 με την οποία εγκρίθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση ή απευθείας εξαγορά από το ΥΠΠΟΑ, του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.ΒΜ.Ε. Α.Ε. (Τσαούσογλου) φερόμενης ιδιοκτησίας Ελληνικής Κτηματικής Εκμετάλλευσης Α.Ε, επί των οδών Πειραιώς 260 και Πολυκράτους στο

Δήμο Αγ. Ιωάννη Ρέντη Αττικής και της Υ.Α. με αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟ/ΔΝΑΣΚ/72348/1966/11-08-2008 με την οποία συμπληρώθηκε και αποσαφηνίσθηκε η προαναφερόμενη Υ.Α.

 

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση ή μη των προδιαγραφών του Ανοικτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων μελέτης υλοποίησης για την αξιοποίηση οικοπέδου Σάρλιτζα με δημιουργία Θερμαλιστικού Κέντρου και Πολιτιστικού Συγκροτήματος, στη Λουτρόπολη Θερμής, Δήμου Μυτιλήνης.

 

 

Γραμματέας σε αυτήν τη Συνεδρίαση θα είναι η Μαυροκεφάλου Μαρία, ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού, υπάλληλος του ΥΠ.ΠΟ.Α., με β΄ βαθμό.

 

 

O Προϊστάμενος του Τμήματος              Η Γενική Διευθύντρια ΑΜΤΕ      O Πρόεδρος του Κ.Σ.Ν.Μ.

Γραμματείας του ΚΣΝΜ                           Αμαλία Ανδρουλιδάκη                   Γεώργιος Διδασκάλου

  Μιλτιάδης Ζάννος                                                                                  Γενικός Γραμματέας  του ΥΠ.ΠΟ.Α.                                                                                                             

 

 

Aκριβές Αντίγραφο

Print
197

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset