Menu

ΚΑΣ

Event date: 23/3/2021 2:00 μμ - 11:00 μμ Export event

Πρόσκληση - Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αρ.12, Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη από το αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351

 

 

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2021

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 12).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

 1. Έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου και της οδικής του σύνδεσης με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και την οδό Ηρακλείου-Μάρθας, ως προς τους δανειοθαλάμους αδρανών στις θέσεις «Κούπος» και «Μεσάρμι Νιπιδιτού».
 2. Έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου φερόμενης ιδιοκτησίας «ΕΥΒΟΪΚΗ Α.Ε.», εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Λευκάδας, στη θέση «Κουλούρι», στο Καλλιγόνι Δήμου Λευκάδας, Π.Ε. Λευκάδας, Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων. 
 3. Έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου φερόμενης ιδιοκτησίας Σπυρίδωνα Λογοθέτη, εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Λευκάδας, στην θέση «Κουλούρι», στο Καλλιγόνι Δήμου Λευκάδας, Π.Ε. Λευκάδας,  Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων.
 4. Έγκριση ή μη υπέρβασης του 5% του προϋπολογισμού για το 2o υποέργο «Αρχαιολογία» του έργου «Συμπληρωματικά Έργα Ύδρευσης Δ.Κ. Παραλίας Αυλίδας, Δ.Ε. Αυλίδας. Δήμου Χαλκιδέων».
 5. Έγκριση ή μη υπέρβασης του 5% του προϋπολογισμού για το υποέργο 2 «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» του έργου «Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τμήματος του Ρέματος Ξερέα, Δήμου Κρωπίας Αττικής».

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη - Ι. Παπαγεωργίου

 1. Έγκριση ή μη παράτασης των συστηματικών αρχαιολογικών προγραμμάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν το 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19 και μεταφοράς των εργασιών τους στο έτος 2021. 
 2. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών για πενταετή παράταση (2021 – 2025) του ερευνητικού προγράμματος στην Κολώνα Αίγινας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ι. Παπαγεωργίου

 1. Έγκριση ή μη: α) του ΥΠΠΟΑ για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 αυθαιρεσιών, β) ανέγερσης νέου κτιρίου, και γ) ανακατασκευής ερειπίων στέρνας σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας «ΑΝΝΑ ΤΡΑΙΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», στη θέση Λαζαρέτο Μονεμβασίας, Δήμου Μονεμβασίας, Π.Ε. Λακωνίας.
 2. Έγκριση ή μη υπέρβασης προϋπολογισμού του υποέργου 3 «Δαπάνες για την αρχαιολογική παρακολούθηση των εργασιών και τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας μνημείων» του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης» (MIS 5004184) απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.
 3. Έγκριση ή μη της τροποποιημένης στατικής μελέτης/μελέτης θεμελίωσης για την  ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο του υποέργου Αρχαιολογικών Ερευνών του έργου «Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο) στη θέση «Ζέκιο», Τ.Κ. Αρχαίας Κορίνθου, Δήμου Κορινθίων, Π.Ε. Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου».
 4. Έγκριση ή μη του ΥΠΠΟΑ για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 αυθαιρεσιών σε ακίνητο φερομένης ιδιοκτησίας Νικολάου Ρούτα, στην Τ.Κ. Καστρακίου, Δήμου Μετεώρων, Π.Ε. Τρικάλων.
 5. Έγκριση ή μη τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων και infokiosk για το έργο «DigiArc – Ψηφιακό Τόξο Πολιτισμού Ελλάδος – Κύπρου: Διάσωση και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πολιτισμικής κληρονομιάς στη νησιωτική περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου», στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
 6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημήτρη Αναστασιάδη για τη χορήγηση άδειας φωτογράφισης, σχεδιαστικής αποτύπωσης και μελέτης κοσμικών κτηρίων (κατοικιών) στους αρχαιολογικούς χώρους του Μυστρά, του Κάστρου Γερακίου και της Μονεμβασιάς, στο πλαίσιο εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Δ. Σβολόπουλος

 1. Έγκριση ή μη επικαιροποιημένης μελέτης αποκατάστασης του δυτικού αναλήμματος του αρχαίου θεάτρου Νικόπολης.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

 1. Έγκριση ή μη του ερευνητικού προγράμματος «Διερεύνηση της συμπεριφοράς ολισθαίνοντων βραχωδών σχηματισμών, διατύπωση μέτρων σταθεροποίησης τους και μέτρων προστασίας της υποδομής ιστορικών κτηρίων, με εφαρμογή στην Ιερά Μονή Οσίας Θεοκτίστης Ικαρίας».

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Α. Λαζαρίδου

 1. Έγκριση ή μη: α) του αιτήματος του Μουσείου Πολιτισμών Ευρώπης και Μεσογείου (MuCEM) στη Μασσαλία για την εξαγωγή και τον προσωρινό  δανεισμό  αρχαίων έργων αρμοδιότητας της ΕΦΑ Χανίων, προκειμένου να παρουσιασθούν σε μικρή θεματική έκθεση, αφιερωμένη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, από 20 Οκτωβρίου 2021 έως 7 Φεβρουαρίου 2022, στο MuCEM (διάρκεια δανεισμού: 5.10.2021 έως 20.2.2022) και β) συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.  
 2. Έγκριση ή μη άρσης άδειας κατοχής τριάντα δύο (32) αρχαίων αντικειμένων και ενός (1) αρχαίου νομίσματος από τον Πάρι – Αλέξανδρο Μητρόπουλο και μεταβίβασης αυτών δια δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Νομισματικό Μουσείο αντιστοίχως, για τον εμπλουτισμό των συλλογών τους. 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη

 1. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης των αρχιτεκτονικών καταλοίπων της ανασκαφής στην κλασική πόλη της χερσονήσου της Μολυβωτής του Δήμου Κομοτηνής, Π.Ε. Ροδόπης, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Κ.Α.Σ.- Σ.Μ.

Γραμματέας του Συμβουλίου: Μαρία Ραυτοπούλου

 

Ο Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Γεώργιος Διδασκάλου

Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α.

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Προϊσταμένη

του Αυτοτελούς Τμήματος

Γραμματείας Κ.Α.Σ. - Σ.Μ.

Χαρίκλεια Λαναρά

Π.Ε. Αρχαιολόγων

Print
265

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2930
30/3/2021 2:00 μμ - 11:30 μμ

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Πράξη 13)– Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη από το αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 13).

Read more
311234
567891011
1213
1415161718
19202122232425
262728293012
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset