Menu

ΚΑΣ-ΚΣΝΜ

Event date: 9/9/2014 3:00 μμ Export event

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩ ΟΡΘΩ – Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 15.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩ ΟΡΘΩ

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 15.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 30).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος Ράχες Μαλιακού –Κλειδί Ημαθίας του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε.» στη θέση «λόφος Νεκροταφείου Πλαταμώνα» (από χ.θ. 10+310 έως 10+362), Δ.Δ. Πλαταμώνα, Π.Ε. Πιερίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στον χώρο κατασκευής του αμαξοστασίου Πυλαίας, στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

3. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα» στην περιοχή Σελιανίτικα (από Χ.Θ. 94+080 έως 94+120), Δήμου Αιγιαλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

4. Αίτηση θεραπείας του Σ. Παπανικολάκη κατά της αρ. πρωτ. ΥΠΑΙΘΠΑ-ΓΓΠ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΑΧ/Φ26/17322/8168/1290/658/22.03.2013 Υ.Α., ως προς τον όρο 2, σχετικά με την έγκριση της μελέτης αξιοποίησης και διάθεσης κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή «Φρεαττύδα», Δήμου Πειραιά, Περιφέρειας Αττικής.

5. Ιεραρχική προσφυγή της εταιρείας «ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΗΛΙΑΤΗΣ Α.Ε.» κατά της αρ. πρωτ. 1323/30-03-2011 Απόφασης της ΙΑ΄ ΕΠΚΑ, σχετικά με τη μη έγκριση του αιτήματος για ανανέωση Περιβαλλοντικών Όρων του υφιστάμενου λατομείου μαρμάρων στη θέση «Λιμικό ή Βόγλη», Δ.Ε. Στύρων, Δήμου Καρύστου, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

6. Ιεραρχική προσφυγή του Τρύφωνα Ολυμπίου κατά της αρ. πρωτ. 297/27.1.2014 Απόφασης της ΚΖ΄ ΕΠΚΑ σχετικά με την ανέγερση ισόγειας υπερυψωμένης μονοκατοικίας εκτός σχεδίου στη θέση «Χατζηβασίλη», Δ.Κ. Σκοτίνας, Δήμου Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

7. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας με την επωνυμία «COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» για την εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με κωδική ονομασία ADIPOTAM-X (3028) στη θέση «Κοντιλιανά» Αντικυθήρων, Περιφέρειας Πειραιά.

8. Έγκριση ή μη αποδοχής πρότασης χορηγίας της εταιρείας ΔΕΣΦΑ Α.Ε. για την ενίσχυση της ανασκαφικής έρευνας που διεξάγει η ΚΗ΄ Ε.Π.Κ.Α. στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

9. Έγκριση ή μη αιτήματος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαιολογικού Πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου, προκειμένου να παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου – Αθήνα 2014, από 12 έως 15 Σεπτεμβρίου 2014.

10. Έγκριση ή μη αιτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής Υπερμαραθωνίου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαιολογικού Πεζοδρόμου Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Αποστόλου Παύλου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Μαραθωνίου Δρόμου», εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

11. Έγκριση ή μη αιτήματος της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαιολογικού Πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πλαίσιο της 12ης Γιορτής Εθελοντισμού στις 28 Σεπτεμβρίου 2014.

12. Έγκριση ή μη αιτήματος της Κ.Ε.Δ.Α.Μ. για την παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Άργους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 12 Σεπτεμβρίου 2014.

13. Έγκριση ή μη αιτήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, προκειμένου να διεξαχθεί ημερίδα με θέμα «Πλατωνικά ριζώματα στη σύγχρονη μουσική», στις 16 Σεπτεμβρίου 2014.

14. Έγκριση ή μη αιτήματος του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ για την παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση των εργασιών και των προγραμμάτων ανασκαφής, αποκατάστασης και ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων Δημητριάδος και Φθιωτίδων Θηβών, στο πλαίσιο της 7ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου στη Θεσσαλία, στις 19 Σεπτεμβρίου 2014.

15. Έγκριση ή μη πραγματοποίησης εκδήλωσης στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Kid’s Athletics» και «Κοινωνικό Σχολείο», συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, στο αρχαίο στάδιο του Ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο, στις 19 Σεπτεμβρίου 2014.

16. Έγκριση ή μη αιτήματος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Α. Β. Ελλάδος για την παραχώρηση χρήσης της πλατείας Αρχαίας Αγοράς και του Ωδείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

17. Έγκριση ή μη αιτήματος της «AVAAZ Ελλάδος» για την παραχώρηση χρήσης του Αρχαιολογικού Χώρου της Πνύκας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στις 21 Σεπτεμβρίου 2014.

18. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» για την παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Μακύνειας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο, με τίτλο «Χαρίλαος Τρικούπης: Η ιστορία μιας γέφυρας», στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.

19. Έγκριση ή μη αιτήματος του εκδοτικού οίκου «Μέλισσα» για την παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της έκδοσης «Η στέγη του Ηρωδείου» του καθηγητή Μ. Κορρέ, εντός του μηνός Οκτωβρίου 2014.

20. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Κω για την παραχώρηση χρήσης του Ασκληπιείου της Κω για την αναπαράσταση του Ιπποκράτειου Όρκου, στο πλαίσιο επιστημονικών συνεδρίων εντός των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2014.

21. Έγκριση ή μη αιτήματος του Π. Καρούσου για την παραχώρηση χρήσης αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητας Α’ , Β’ και Γ’ ΕΠΚΑ, προκειμένου να παρουσιαστεί λυρικό δράμα με τίτλο «Προμηθέας Δεσμώτης», εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

22. Έγκριση ή μη αιτήματος της «Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης» για την τροποποίηση του περιεχομένου της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 28 Σεπτεμβρίου 2014.

23. Έγκριση ή μη αιτήματος του Οργανισμού ΝΕΟΝ για την παράταση της παραχώρησης χρήσης του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών, προκειμένου να παρουσιαστεί το έργο σύγχρονης δημιουργίας με τίτλο «This Progress» από τον καλλιτέχνη Tino Sehgal, τον Οκτώβριο του 2014.

24. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για συνέχιση της επιφανειακής έρευνας στη Νότια Σαλαμίνα και της ανασκαφής στη Μυκηναϊκή ακρόπολη στα Κανάκια Σαλαμίνας, κατά το 2014, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2014-2018).

25. Έγκριση ή μη αιτήματος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου για έναρξη αρχαιολογικής έρευνας σε συνεργασία με τη Β΄ ΕΠΚΑ στην περιοχή Αρύ Λαυρεωτικής, κατά το έτος 2014, στο πλαίσιο διετούς προγράμματος (2014-2015).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Ευγ. Γερούση

26. Έγκριση ή μη τροποποίησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου υψηλής πίεσης (TAP) και συνοδευτικές εγκαταστάσεις», ως προς την όδευση στην περιοχή των Τεναγών, Π.Ε. Καβάλας, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

27. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο δυτικό τμήμα της Χ.Θ. 41+960, στο πλαίσιο του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη», Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Ευγ. Γερούση– Μ. Λαγογιάννη

28. Έγκριση ή μη αιτήματος της «Ithaca Film Productions» για χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας Α’ ΕΠΚΑ και 1ης ΕΒΑ στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας με τίτλο “Summer in Greece”, εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Μ. Λαγογιάννη

29. Έγκριση ή μη αιτήματος NigelMarven για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης στην Ακρόπολη στο πλαίσιο Βρετανικής τηλεοπτικής παραγωγής, στις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

30. Έγκριση ή μη αιτήματος του Κωνσταντίνου Ταγκαλάκη για χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας Α’, Β’ και ΚΣΤ’ ΕΠΚΑ, Ε.Ε.Α. και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο “ExpeditionUnknown”, εντός του μηνός Οκτωβρίου 2014.

31. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρίας «ΑΡΓΩ» (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Επιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης) για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους νήσου Αντικυθήρων από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2014.

32. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «Studio Μέλυδρο» για τη χορήγηση αδείας βιντεοσκόπησης της συναυλίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πράγας στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 13 Σεπτεμβρίου 2014.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη – Δ. Σβολόπουλος

33. Έγκριση ή μη μελετών: α) «Αποκατάσταση της οροφής του Δυτικού πτερού και προαπαιτούμενες εργασίες» και β) «Αποκατάσταση δυτικού τοίχου σηκού – αποκατάσταση υπερθύρου», στο πλαίσιο του έργου της αποκατάστασης του Παρθενώνα.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ευγ. Γερούση

34. Έγκριση ή μη μελέτης αντικατάστασης στέγης και προσθήκης κατ`επέκταση και καθ` ύψος σε οικοδομή φερομένης ιδιοκτησίας Ιωάννη Καλογιάννη, στον οικισμό του Γροίκου, Δήμου Πάτμου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

35. Έγκριση ή μη ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου και σύνδεσης με τον αστικό ιστό των Οθωμανικών Λουτρών του Ουρούτς Πασά, Δήμου Διδυμοτείχου, Π.Ε. Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

36. Ιεραρχική Προσφυγή της εταιρείας με την επωνυμία «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.» κατά της αρ. πρωτ. 1459/26.4.2011 Απόφασης της 24ης Ε.Β.Α. σχετικά με τον υφιστάμενο σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας, με κωδικό θέσης «1102099/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΑΜΙΑ» στο ύψωμα «Αφανος», Δήμου Λαμιέων, Π.Ε. Φθιώτιδας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

37. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας με την επωνυμία «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.» για την εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας, με κωδικό θέσης «9173 CHIOS CITY 5» σε κτήριο επί της οδού Απλωταριάς 13, Δήμου Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

38. Έγκριση ή μη εναλλακτικής πρότασης της εταιρείας με την επωνυμία «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.» σχετικά με εγκατεστημένο σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας με κωδικό θέσης «ΠΟΛΗ ΧΙΟΥ 2 12000387» σε κτήριο επί της οδού Οινουσσών 2, Δήμου Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

39. Έγκριση ή μη αιτήματος του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου για την παραχώρησης χρήσης του θεάτρου της τάφρου στο μεσαιωνικό Κάστρο της Νερατζιάς στην Κω, προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2014.

40. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) για την παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, στις 11, 15, 19 και 22 Σεπτεμβρίου 2014.

41. Έγκριση ή μη αιτήματος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Beleon Tours για την παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Φόρουμ «Dialogue of Civilizations», στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2014.

42. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) για την παραχώρηση χρήσης του Θεάτρου Μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2014.

43. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) για την παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Ευγ. Γερούση – Θ. Βλαχούλης

44. Έγκριση ή μη: α) στατικής μελέτης διαδρομής θέασης επισκεπτών και β) μελέτης φωτισμού ανάδειξης αιθουσών Α1 και Α2 στο Κάστρο Χλεμούτσι, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Λαγογιάννη

45. Έγκριση ή μη παρουσίασης επαναπατρισθέντος από το Μουσείο J. Paul Getty βυζαντινού χειρογράφου της Ι.Μ. Διονυσίου Αγίου Όρους, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2014.

46. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ελένης Γούναρη για την παραχώρηση χρήσης αίθουσας του Βυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου για την πραγματοποίηση έκθεσης έργων σύγχρονης ζωγραφικής.

47. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Αχαρνών Αττικής για τη χορήγηση αδείας χρήσης στο διαδίκτυο εικόνων αρχαίων έργων αρμοδιότητας Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

48. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ινστιτούτου Κύπρου για τη χορήγηση αδείας χρήσης εικόνας επιγραφής αρμοδιότητας Επιγραφικού Μουσείου σε ηλεκτρονική έκδοση στο διαδίκτυο.

49. Έγκριση ή μη χορήγησης αδείας εξαγωγής στη Γαλλία δεκατεσσάρων αρχαίων έργων από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, κατά το διάστημα από 23.9.2014 έως 29.1.2015, προκειμένου να παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «Οι απαρχές της Ελλάδας. Ανάμεσα στο όνειρο και την αρχαιολογία» (“La Grèce des Origines. Entre rêve et archaéologie”) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΜΑΝ) του Saint-Germain-enLaye της Γαλλίας (διάρκεια έκθεσης 4.10.2014-19.1.2015).

50. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών για την παραχώρηση χρήσης της αίθουσας εκπαιδευτικών προγραμμάτων-πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Παλαιόπολης-Mon Repos προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου «School on Dark Energy and Galaxy Redshift Surveys», που διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Δήμο Κέρκυρας και το Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «Δημόκριτος», από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2014.

51.Έγκριση ή μη αιτήματος του Φεστιβάλ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού» και του Δήμου Πειραιά για την παραχώρηση χρήσης της Αίθουσας Ρωμαϊκών Γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 16 Σεπτεμβρίου 2014.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

52. Έγκριση ή μη μελέτης εφαρμογής αποκατάστασης Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος και Αγίου Νικολάου, καθώς και ανάδειξη βυζαντινού κάστρου, στην περιοχή Ποτάμι Καρλοβασίου, Δήμου Σάμου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

53. Έγκριση ή μη μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Λοφίσκο Δήμου Ζίτσας, Περιφέρειας Ηπείρου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια-Καπελώνη

54. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων στην οικία Λαζάρου, στην περιοχή Ψήφτα Τροιζηνίας.

55. Έγκριση ή μη αντικατάστασης μέλους τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αντικειμένων, κατασχεθέντων εις χείρας Σ. Καλκάνη, Α. Πατρικιάδου και Φώτιου Βελέκου.

56. Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίων αντικειμένων, κλαπέντων από την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Άνω Πεδινών, Δήμου Ζαγορίου, Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Έφη Μεραμβελιωτάκη.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                       Λίνα Μενδώνη

   Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α

 

     Ακριβές αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος

   της Γραμματείας Κ.Α.Σ.

      Χαρίκλεια Λαναρά

         Αρχαιολόγος

Print
859

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset