Menu

ΚΑΣ-ΚΣΝΜ

Event date: 19/5/2015 1:00 μμ Export event

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 19 Μαίου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 

Αθήνα, 15.05.2015

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 9).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Ιεραρχική προσφυγή της εταιρείας «ENERGIE SOLAIRE PHOTOVOLTAIQUE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ IOANNIS TZIOUMAKIS» και διακριτικό τίτλο «ENERGIE SOLAIRE PHOTOVOLTAIQUE ΙΙ» κατά της αρ. πρωτ. 4267/17.10.2011 Απόφασης της ΙΕ΄ Ε.Π.Κ.Α., νυν ΕΦΑ Λάρισας, σχετικά με τη έγκριση εγκατάστασης Φ/Β πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 499,9 KWp σε αγροτεμάχιο, στη θέση «Βρύση», Δήμου Τυρνάβου, Π.Ε. Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  2. Ιεραρχική προσφυγή του Γ. Λουλουργά κατά της αρ. πρωτ. 4268/17.10.2011 Απόφασης της ΙΕ΄ Ε.Π.Κ.Α., νυν ΕΦΑ Λάρισας, σχετικά με την εγκατάσταση Φ/Β πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 99,9 ΚWp σε αγροτεμάχιο φερομένης ιδιοκτησίας του, στη θέση «Βρύση», Δήμου Τυρνάβου, Π.Ε. Λάρισας.
  3. Έγκριση ή μη συμπληρωματικού προϋπολογισμού δαπάνης του υποέργου «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες», που εκτελείται στο πλαίσιο του έργου «Ανέγερση 64ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου (Αγ. Ιωάννης) Δήμου Ηρακλείου, Π.Ε. Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος Δήμου Λήμνου για την παραχώρηση του αρχαίου θεάτρου Ηφαιστείας προκειμένου να παρουσιαστεί η παράσταση «Lemnos-Gallipoli Project: Women in War», στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την μάχη της Καλλίπολης, στις 17 και 18 Ιουλίου 2015
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του Λόφου της Πνύκας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης της 55ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, στις 24 Μαΐου 2015.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση χρήσης της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και των αρχαιολογικών πεζοδρόμων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκκίνηση, ο τερματισμός και ο αγώνας δρόμου, στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται με το Δήμο Αθηναίων, στις 30 Μαΐου 2015.
  7. Έγκριση ή μη συμπλήρωσης της Γνωμοδότησης αρ. 1, στην Πράξη 7/6.5.2015 του ΚΑΣ, σχετικά με την παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στην «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κατά τη θερινή περίοδο του έτους 2015.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφέρειας Αττικής για την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του Ολυμπιείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 23 Μαϊου 2015.
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα για την έναρξη κατά το έτος 2015 ανασκαφικής έρευνας στο λόφο Στελίδα Νάξου, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κυκλάδων, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος 2015-2019.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη παραχώρησης χρήσης του χώρου του πρώην αναψυκτηρίου στον αύλειο χώρο στο Παλάτι του Μ. Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης «Ιφιγένεια in memoriam», στις 22 Μαΐου 2015.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Σπάρτης: α) για την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου Mυστρά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μνημόσυνο υπέρ του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο των Παλαιολογείων 2015, και β) για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης των ως άνω εκδηλώσεων.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Ρωσικού Γεωγραφικού Ομίλου για την χορήγηση αδείας πραγματοποίησης υποβρύχιων εργασιών τεκμηρίωσης στο φερόμενο ως ναυάγιο του πλοίου «Svyatoslav», στη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ 

Εισηγητές: Ε. Γερούση- Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη αναθεώρησης μελέτης αποκατάστασης και μετατροπής σε τουριστικό κατάλυμα Α΄τάξης του «Πύργου Μαυροκορδάτου», φερομένης ιδιοκτησίας εταιρείας «Νίκος Μαμούνας ΕΠΕ», στο Φραγκοβούνι Κάμπου, Δήμου Χίου, Π.Ε. Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ 

Εισηγητής : Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης φερόντων ξύλινων στοιχείων και διαμόρφωσης υπαίθριου χώρου του Αρχοντικού Γ. Σβαρτς, στα Αμπελάκια, Δήμου Τεμπών, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια-Καπελώνη

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Κοινωνιολογίας για παραχώρηση χρήσης του αιθρίου του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δείπνο, στις 25 Ιουνίου 2015.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Αργυρώς Ναυπλιώτη για χορήγηση αδείας εξαγωγής δειγμάτων ανθρώπινου και ζωικού σκελετικού υλικού προερχόμενου από θέσεις στο Παλαίκαστρο Σητείας Λασιθίου και από τάφους στο Πορτί και στο Λεβήνα Γόρτυνας Ηρακλείου, στο Cambridge της Μ. Βρετανίας, για ερευνητικούς σκοπούς.
  3. Έγκριση η μη αιτήματος της Αικατερίνης Παπανθίμου για χορήγηση αδείας εξαγωγής δειγμάτων βιοαρχαιολογικών καταλοίπων από τον οικισμό Εποχής Χαλκού στο Αρχοντικό Πέλλας, στην Οξφόρδη Μ. Βρετανίας και στο Τελ Αβίβ Ισραήλ, για ερευνητικούς σκοπούς.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Γεωργίου Σταματογιαννόπουλου για χορήγηση αδείας εξαγωγής οστεολογικού υλικού προερχόμενου από ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, στο Seattle των Η.Π.Α., για ερευνητικούς σκοπούς.
  5. Έγκριση ή μη χορήγησης αμοιβής στην Μαυροματάκη Ελένη για την παράδοση είκοσι τριών αρχαίων αγγείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.
  6. Έγκριση ή μη χορήγησης αμοιβής στον Νικόλαο Τασιόπουλο για την παράδοση τεσσάρων αρχαίων αντικειμένων και ομάδας οστράκων, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος της Victoria Rylie Siu, για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητας των ΕΦΑ Αθηνών, Κορινθίας και Φωκίδος, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας πολιτιστικού περιεχομένου με τίτλο «The story of Culture».
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «Syrtaki travel» για τη χορήγηση στο γερμανικό κανάλι «SONNEKLAR TV» αδείας κινηματογράφησης στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, αρμοδιότητας ΕΦΑ Ημαθίας, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας πολιτιστικού – ενημερωτικού περιεχομένου, εντός μηνός Μαΐου 2015.
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Β. Κλίγγου εκ μέρους της εταιρείας Aegean για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο προβολής του Μουσείου.
  10. Έγκριση ή μη αιτήματος του ταξιδιωτικού πρακτορείου «MARISOL TOURS S.A.», για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Κορινθίας και Λακωνίας, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας πολιτιστικού περιεχομένου με τίτλο «Searching a Japanese Person in Such a Faraway Country», για το χρονικό διάστημα από 23 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2015.
  11. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ιωάννας Ψωμοπούλου εκ μέρους της εταιρείας «Aspect Film and Video Ltd» για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Αθηνών, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας ενημερωτικού περιεχομένου με τίτλο «Experience a day in Athens», στις 26 Μαΐου 2015.
  12. Έγκριση ή μη αιτήματος της γερμανικής εταιρείας παραγωγής «DOCSTATION – Medienproduktion» για τη χορήγηση αδείας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας ΕΦΑ Ηρακλείου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκυμαντέρ πολιτιστικού-ενημερωτικού περιεχομένου, εντός του μηνός Ιουνίου 2015.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟY ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη αιτήματος του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ για χορήγηση άδειας προβολής οπτικοακουστικού υλικού και εικόνων στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο του έργου «Θαλής – Αντισεισμική Προστασία Μνημείων και Ιστορικών Κατασκευών (SEISMO)».
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Π.Ε. Χανίων για ανάρτηση στην διαδικτυακή πύλη της Περιφέρειας Κρήτης (www.crete.gov.gr) απεικονίσεων μνημείων σε ηλεκτρονικό χάρτη που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης 2: «Ηλεκτρονικός Χάρτης μνημείων για τουριστική χρήση και σχεδιασμός ενημερωτικών πινακίδων επισκέψιμων μνημείων Π.Ε. Χανίων» και του Υποέργου 7: «Ενίσχυση της απασχόλησης σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Π.Ε. Χανίων», για την υλοποίηση του Προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Κρήτης», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος του Χαράλαμπου Κωνσταντίνου, Καθηγητή ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικού Υπευθύνου της Πράξης «Δράσεις για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση: Ανάδειξη και Αξιοποίηση στοιχείων μνημειακής αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», για χορήγηση αδείας χρήσης απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την προσωρινή εξαγωγή –  μεταφορά εικόνας χρονολογούμενης στον 15ο αιώνα, στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη Ρίλλας στη Βουλγαρία, από 22 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2015.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη

  1. Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης των τοιχογραφιών και των ξυλόγλυπτων έργων του Κυριακού της Σκήτης Αγ. Δημητρίου Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, Αγίου Όρους, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον

αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Σπύρος

Πετρουνάκος.

 

 

Η Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

   Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Αν. Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ

 

 

 

 

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Τμήματος 

Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου 

και Συμβουλίου Μουσείων

Χαρίκλεια Λαναρά

Print
866

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset