Menu

ΚΑΣ-ΚΣΝΜ

Event date: 14/9/2021 2:00 μμ - 11:30 μμ Export event

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη ΚΑΣ αρ. 36, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη, από το αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351

 

 

 

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2021

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14.00, με τηλεδιάσκεψη, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη (Πράξη 36).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Ιεραρχική προσφυγή της εταιρείας «ECOSOLAR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με το διακριτό τίτλο «ECOSOLAR», κατά της με αρ. πρ. ΥΠΠΟΑ/232043/02.06.2021 γνωμοδότησης της ΕΦΑ Κοζάνης, που αφορά στη ΜΠΕ για το έργο « Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 143,638 mwp, στη θέση «Μανδριά, Καραμούζι, Καστρέλλι», Δ.Κ. Γαλατινής, Δ.Ε. Ασκίου, Δήμου Βοϊου, Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  2. Έγκριση ή μη αιτήματος για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου Πνύκας (θέση Τηλεσκόπιο Δωρίδη), προκειμένου να διοργανωθεί επετειακή εκδήλωση του Σωματείου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη - Ευγ. Γερούση

  1. Έγκριση ή μη μερικής τροποποίησης της Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας σε είδος με την εταιρεία «Microsoft Hellas SA» συνιστάμενη σε τεχνολογικές υπηρεσίες και αγαθά για την ανάδειξη και διεθνή προβολή του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη - Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση ή μη προσωρινών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μεταξύ του Περιπάτου και της οδού Θεωρίας στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης.
  2. Έγκριση ή μη: α) «Αρχιτεκτονική Προμελέτη Αποκατάστασης και Αναστήλωσης της Νότιας Πύλης και τμήματος του τείχους εκατέρωθεν αυτής στην μυκηναϊκή ακρόπολη Γλα Βοιωτίας», β) «Μελέτη Δομικής Αποκατάστασης της Νότιας Πύλης της μυκηναϊκής ακρόπολης του Γλα Βοιωτίας», στο πλαίσιο του έργου: «Προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη της Νότιας Πύλης της μυκηναϊκής ακρόπολης του Γλα Βοιωτίας», Π.Ε. Βοιωτίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Δ. Σβολόπουλος

  1. Έγκριση ή μη συμπληρωματικής γεωτεχνικής έρευνας και μελέτης στο αρχαίο θέατρο Κασσώπης, στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της Πράξης Αποκατάσταση - Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ι. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη: α) υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 και β) εργασιών αντικατάστασης υφιστάμενης στέγης με νέα, σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας Χαράλαμπου, Βασίλειου, Μάριου Νικόλαρου και Καλλιόπης Νικόλαρου, εντός των ορίων του οικισμού Πικουλιάνικα, Δήμου Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας.
  2. Έγκριση ή μη υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 ακινήτου φερόμενης ιδιοκτησίας Ελένης Σκόνη με ΚΜ IV2197 οικοδομών Ρόδου, επί της οδού Κλεοβουλίνης 21, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
  3. Έγκριση ή μη υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 αυθαιρεσιών σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (α΄ όροφος, διαμέρισμα 3) φερόμενης ιδιοκτησίας Αλ. Μπάκου, επί της οδού Αρμένη Βράιλα 7, στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας.
  4. Έγκριση ή μη κατεδάφισης ερειπωμένου κτίσματος και μελέτης ανέγερσης νέας πενταώροφης με υπόγειο οικοδομής, σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας Ν. Γραμμένου και συνιδιοκτητών, επί της 5ης παρόδου Αλκινόου, στην περιοχή Γαρίτσα στην πόλη της Κέρκυρας.
  5. Έγκριση ή μη χρήσης του Κτιρίου Α της ακρόπολης του Κάστρου της Άρτας ως πολιτιστικού πολυχώρου εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
  6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Χαϊδαρίου για τη μετεγκατάσταση περιπτέρου σε νέα θέση επί της Λεωφόρου Αθηνών, στην περιοχή Δαφνίου, απέναντι από το ΨΝΑ και πλησίον της Μονής Δαφνίου.
  7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Μονεμβασίας σχετικά με την τέλεση ιερών ακολουθιών στον ναό του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Πόλη Μονεμβασίας κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19.
  8. Έγκριση ή μη αιτήματος της ΕΡΤ3 για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της Ροτόντας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και για τη χορήγηση άδειας φωτογράφησης, κινηματογράφησης, αεροκινηματογράφησης, προβολής της εκδήλωσης στην ΕΡΤ και ανάρτησης του υλικού στο διαδίκτυο.
  9. Έγκριση ή μη αιτήματος της Χριστίνας Ελευθεριάδου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Βυζαντινού Λουτρού της οδού Θεοτοκοπούλου στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εικαστική εγκατάσταση – περιπατητική performance, με τίτλο «Το δέρμα που κατοικώ», καθώς και για τη χορήγηση άδειας φωτογράφησης και κινηματογράφησης της δράσης.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές:  Ι. Παπαγεωργίου - Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη Β΄φάση του Ερευνητικού Προγράμματος «Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας ανάδειξης,αποκατάστασης και επανάχρησης πρώην ιερατικής σχολής, καθώς και των παρακείμενων ερειπωμένων κτισμάτων κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τους.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητής: Θ. Βλαχούλης

  1. Έγκριση ή μη της μελέτης με τίτλο: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιάρχη Μητροπόλεως Καστοριάς».

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Α. Λαζαρίδου

  1. Έγκριση ή μη  Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ. αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/ 346553/247338/5874/3323/27.6.2019 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων - Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου» (Β΄ 2666), όπως ισχύει, ως προς το άρθρο 1.
  2. Έγκριση ή μη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτου, ομόρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου, φερομένης ιδιοκτησίας Κων/νου Καμπανή, πρώην ιδιοκτησίας Ευγ. Καζάντη, στο Μανδράκι Νισύρου, Π.Ε. Κω, για αρχαιολογικούς σκοπούς.
  3. Έγκριση ή μη καταβολής αποζημίωσης στον Πάνο – Αλέξανδρο Καρπίδα για δέκα επτά (17) αρχαία και βυζαντινά αντικείμενα που βρίσκονταν εις χείρας του, προκειμένου να περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο για τον εμπλουτισμό των συλλογών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, αντιστοίχως, κατόπιν εκτίμησης επιτροπής.
  4. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Αχαρνών για συνέχιση των εκπαιδευτικών  προγραμμάτων κατά το σχολικό έτος 2021-2022 σε χώρους αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής (Μυκηναϊκός Θολωτός Τάφος και Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών).
  5. Έγκριση ή μη αιτήματος της Αυτόνομης Περιφέρειας Σαρδηνίας και του Villagio Globale International για τον προσωρινό δανεισμό και εισαγωγή εκατόν εξήντα τεσσάρων (164) αρχαίων έργων από μουσεία της Σαρδηνίας, στο πλαίσιο φιλοξενίας της έκθεσης «Sardinia Megalithic Island. From menhirs to nuraghi: stories of stone in the heart of the Mediterranean» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα, από 11 Φεβρουαρίου 2022 έως 15 Μαΐου 2022 (διάρκεια δανεισμού  25.12.2021 έως 30.5.2022).
  6. Έγκριση ή μη: α) του αιτήματος της Κρατικής Αρχαιολογικής Συλλογής και Γλυπτοθήκης του Μονάχου (Staatliche Antikenssammlungen und Glyptothek Munchen), για την εξαγωγή και τον δανεισμό πέντε (05) αρχαίων έργων αρμοδιότητας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, προκειμένου να παρουσιασθούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Σαλαμίνα. Οι Έλληνες στην μάχη κατά των Περσών» στον χώρο περιοδικών εκθέσεων της Κρατικής Αρχαιολογικής Συλλογής του Μονάχου, από τις 16 Νοεμβρίου 2021 έως τις 13 Μαρτίου 2022 (διάρκεια δανεισμού: 1 Νοεμβρίου 2021 – 31 Μαρτίου 2022) και β) συγκρότησης τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της οικονομικής αξίας των έργων.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Κ.Α.Σ. - Σ.Μ.

Γραμματέας του Συμβουλίου: Αικατερίνη Καρκάνη

 

Ο Πρόεδρος του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

                                                                                                Γεώργιος Διδασκάλου

Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α.

 

                                                                                                                             ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

                                                                                                                                                    Η Προϊσταμένη

του Αυτοτελούς Τμήματος

Γραμματείας Κ.Α.Σ. - Σ.Μ.

                                                                                           Χαρίκλεια Λαναρά

   Π.Ε. Αρχαιολόγων

 

Print
900

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset